• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
`Sosyal Yardımlaşma Vakfı bize kömür yerine taş vermiş`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış aylarında Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan kömür torbaların içinden taş çıkmasına şaşıran Şırnaklılar, yaşadıkları bu duruma tepki gösterdi.

Gündoğdu Mahallesi'nde ikamet eden Zekeriya Tatar, SYDV tarafından her aileye dağıtılan 30 torba kömür torbalarının içerisinden taş çıktığını söyledi.

Tatar, "Torbaların içinde en az 15 kilo taş çıkıyor. Bu millet yıllardır böyle kandırıldı. Kömür yerine taş yaktırılıyor. Yazık günahtır, bu kadar sorun yaşadığımız yetmiyor bir de taş mı yakalım. Bu konunun takipçisi yok mu, hiç mi inceleme yapılmıyor? Sosyal Yardımlaşma Vakfı bize kömür yerine taş vermiş." diyerek tepkisini dile getirdi.

Kömürün sobalarda ısındıktan sonra patladığına dikkat çeken Tatar, halka bu eziyeti çektirmenin akla ve mantığa sığmadığını belirtti.

Görünüşte kömür gibi siyah olan taşın aslında kömür olmadığını, Kürtçe tabirle "kîtle" olduğunu belirten Tatar, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu konu çok önemlidir. Yetkililerin bu konuya acilen el atması gerekiyor. Bu mazlum halkın hakkını bu işin sorumlularından sormasını bekliyoruz. Sadece ben de değil bütün evlerde durum budur. Herkes aynı derdi, sıkıntıyı çekmektedir. Kömürümüz yanmıyor, içi hep taş dolu. Bu taşlar da sobada patlıyor. Peygamber Efendimiz 'Bizi aldatan bizden değildir.' diyor. Bunun için yetkililerden acilen yaptırım bekliyoruz." (Hamza Adiyaman - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir