• DOLAR 32.572
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2431.545
  • ...
SON DAKİKA
Şırnak Müftülüğünde devir teslim töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İki yıldır Şırnak Müftüsü olarak görevini sürdüren Ahmet Özkan, görevini Ramazan Tolan'a devretti.

Müftüler Kararnamesinde 2 yıldır Şırnak Müftlülüğü görevini yürüten Ahmet Özkan, görevini Diyarbakır'ın Sur İlçe Müftülüğünü yapan Ramazan Tolan'a bıraktı.

Devir teslim töreni, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda bir konuşma yapan  Şırnak Valisi Ali İhsan Su, her kurumun kendi bünyesinde çeşitli hizmetler sunduğunu ve en önemli ayağının da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Din hizmetleri" olduğunu söyledi.

Özellikle bölgedeki manevi iklimin inşası için din görevlilerine büyük bir görev düştüğünü ifade eden Su, şöyle dedi:

"Bu bölgede tüm imar, güvenlik ve psikolojik destek çalışmalarının dışında vatandaşlarımızın değerler eğitimi konusunda çok büyük bir ihtiyacı var. Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve burada görevli olan arkadaşlarımıza büyük görevler düşmektedir. İnşallah yeni gelen müftümüzle bu anlamda yeni bir sinerjiyle çok büyük bir aşama gerçekleştireceğiz. Çünkü her şeyin imarının yanında gönülleri imar etmek bunu da hocalarımız gerçekleştireceklerdir."

Müftü Özkan da konuşmasında, Şırnak ve halkını çok sevdiğini belirterek isteksiz olarak kentte ayrılacağını ifade etti.

Görevi devralan Müftü Tolan ise Diyarbakır'daki Peygamber şehrinden başka bir Peygamber şehrine geldiği için mutlu olduğunu söyledi.

Şırnak halkı için elinden gelen gayreti göstereceğini dile getiren Tolan, "5 yıl 4 ay görev yaptığım Sur'da çalıştım. Orada da sıkıntılı süreci yaşadık burada da sıkıntılı süreç yaşanmış. Ben bu sıkıntılı sürece yabancı değilim. Kararname çıktığından beri de hiç bir tereddüt yaşamadım. Bu saatten sonra ben de kendimi bir Şırnaklı olarak görüyorum. İnşallah hayırlı hizmetleri hep beraber yapacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eski Müftü Özkan, yeni Müftü Tolan'a cübbesini giydirdi. Şırnak Valisi Su'da yaptığı hizmetlerden dolayı eski Müftü Özkan'a plaket verdi.  

Programa, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, ŞÜ Rektörü Prof. Dr. M. Nuri Nas, ilçe müftüleri ve STK temsilcileri katıldı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir