• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Muş Valiliğine saldırı hazırlığı yapan 1 PKK`li tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valiliği`nden yapılan açıklamada, Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından 06 Ocak 2017 ve 13 Ocak 2017 tarihleri arasında PKK/KCK faaliyetlerinin deşifre edilmesi ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında Valilik binası çevresinde keşif yapan ve eylem hazırlığında olan 1 PKK`linin tutuklandığı bildirildi.

PKK`nin Muş`ta Valilere, Kayyumlara, Emniyet Müdürlerine, Adli idarecilere, Kamu binalarına, Havaalanları ve stratejik tesislere yönelik araçlı ve militanları vasıtası ile bombalı intihar eylemlerinin arttırılmasına yönelik verdiği talimatlar üzerine çalışma başlatıldığı belirtilen açıklamada, “PKK/KCK içerisinde NLP adı ile bir istihbarat biriminin kurulduğu, bu tür eylemlerin keşif ve tespitlerinin bu grup tarafından yapılmasının kararlaştırıldığı bilgisi üzerine yürütülen çalışmalarda; Muş Valilik binasına yönelik eylem için keşif yapıldığının tespit edilmesi üzerine, keşfi yapan PKK/KCK Terör Örgütü üyesi bir şahıs yakalanmıştır. Tahkikat içeriğinde Valilik binasının çekilen fotoğrafları ele geçirilmekle birlikte, şüphelinin sosyal medya hesaplarında PKK/KCK Terör Örgütünün kırsalda bulunan üyelerinin bulunduğu videoları yayınladığı da tespit edilmiştir.” denildi.

Açıklamanın  devamında, şüpheli şahısın işlemlerinin ardından çıkarıldığı dli makamlarca “PKK  propagandası ve üyeliği” suçlarından  tutuklandığı belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir