• DOLAR 32.519
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2434.701
  • ...
Muş`ta FETÖ soruşturması kapsamında 4 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valiliği`nden yapılan açıklamada, Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından 06 Ocak 2017 ve 13 Ocak 2017 tarihleri arasında FETÖ/PDY`ye yönelik yapılan çalışmalarda 2 Milli Eğitim Müfettişi ve FETÖ/PDY`ye müzahir şirketin 2  çalışanının tutuklandığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, “Hazineye ait arazinin okul ve spor tesisleri yapılmak şartı ile tahsis edilmesi ve gerçekleşmeyen projeyi usulsüz müfettiş raporu ile gerçekleştirilmiş gibi göstermek suretiyle, arazi üzerindeki şerhin usule aykırı şekilde kaldırılarak Bank Asya`dan tapu ipoteği karşılığı kredi kullanılması ile ilgili olarak; 2 Milli Eğitim Müfettişi ve 2 FETÖ/PDY terör örgütüne müzahir şirket üyesi tutuklanmıştır. Bir 1Öğretmen Adli Denetim şartı ile serbest kalırken, 3 Kamu görevlisi serbest bırakılmıştır.  FETÖ/PDY`ye ait el konulan okullardaki 2 yönetici hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında ayrıca sosyal medyada PKK propagandası yapan 1 kişinin de tutuklandığı belirtilerek, “06 Ocak 2017 tarihinde Bulanık ilçesinde düzenlenen “Teröre Hayır Yürüyüşü” esnasında sosyal paylaşım sitesindeki yürüyüşe ait görüntülere hakaret içerikli, halkı kin ve nefrete sürükleyecek ve PKK/KCK terör örgütü propagandası içeren yorumlar yaptığı tespit edilen  2  şahıs yakalanmış olup; şahıslardan biri   tutuklanmış, diğeri ise savcılık tarafından serbest bırakılmıştır.” İfadeleri yer aldı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir