• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
`Artık lise diploması da verilecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Halk Eğitim Merkezi tarafından “Değerler değişiyor, Kadınlar Üretiyor” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Halk Eğitim Merkezinin toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya kurum amirleri ile STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Muş Mesleki Eğitim Merkezi İl Müdürü Abdulselam Er, ustalık ve kalfalık belgeleriyle beraber lise diplomalarını da beraberinde verecek eğitimler vereceklerini ifade etti.

Usta ve kalfalara lise diplomalarını da vereceklerini belirten Er, “En son çıkan torba konunun da Mesleki eğitim merkezleri, Mesleki eğitim genel müdürlüğüne bağlanmıştır. Bu güzel bir gelişme. Şimdiye kadar Mesleki Eğitim Merkezleri iş yeri açmaya yönelik kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgeleri verecekken bundan sonra sanayide ve teknolojide daha fazla mesafe kat eden Ülkelerin yaptığı gibi bizde bu ustalık ve kalfalık belgeleriyle beraber lise diplomalarını da beraberinde verecek eğitimler yapacağız. Dolayısıyla piyasada yetişen ustanın, kalfamız sadece piyasada işine yarayan belgeler değil, bununla beraber lise diplomasını da alarak kendi alnındaki meslek lisesi diploması alarak o alandan mezun olma imkânı sağlanmıştır. Bu da çok iyi bir gelişme olmuştur.” dedi.

Kurumun çalışmaları anlatan Er, “Kurumumuz 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununu bünyesinde kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik eğitimleri yapmaktadır. En son 2016 yılında ki verilere göre 165 çırak öğrencimiz, 150 ustalık eğitimi öğrencimiz bulunmaktadır. Bununla beraber usta öğreticilik kurslarımız ve meslek edinme kurslarımızda devam etmektedir. Ustalık belgesi alan arkadaşlarımız kendi alanlarında iş yeri açma imkânına sahip olacaklar. Fakat yanlarında birilerini çalıştırabilmek için usta öğreticilik belgesi almaları gerekir.” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrasında aşçılık kursundaki kursiyerlerin hazırladığı yemek ve tatlılar katılımcılara ikram edildi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir