• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Diyarbakır`da Trafikte `Bas-Geç` dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, trafik akışının yoğun olduğu caddelerde yayaların geçişlerini kolaylaştırmak için 2 adet butonlu sinyalizasyon sistemi kurdu. Sistem ile birlikte vatandaşlar, butona basarak güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçecek.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atila'nın talimatıyla, Kayapınar ilçesindeki Laleş Bulvarı Memur-Sen TOKİ ve Kayapınar Caddesi'nde halkın güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişlerini sağlamak amacıyla 2 adet butonlu sinyalizasyon sistemi kuruldu.  Sistem ile karşıdan karşıya geçmek isteyen yayaların sinyalizasyon direği üzerinde bulunan butona basınca araçlar için kırmızı ışık yanacak ve yayalar güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçecek. Butonlu sinyalizasyon sisteminin kentin bütün kavşaklarında kurulması için çalışmalar sürüyor.

Bulvar ve caddelerdeki trafik uyarı yazılarını yenilemek için de çalışmalar yürüten büyükşehir belediyesi ekipleri, Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı'nda hava şartları nedeniyle görünürlüğünü kaybeden, silinen ve yıpranan yazı ve sembolleri yeniledi. Bulvardaki uyarı yazılarına, "Yavaş-Hêdî" yazısı da eklendi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir