• DOLAR 32.6
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2499.014
  • ...
YETİM DERDİYLE DERTLENİYORLAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. SIDDIK BİLGE, EMRAH DENİZ – DİYARBAKIR

Peygamber Sevdalıları Platformu bir yaraya daha derman olmak için harekete geçti. Açtıkları eğitim kurumlarıyla gençliğin manevi sorunlarına çareler üreten ve dindar bir neslin yetişmesi için bünyesinde yüzlerce Sivil Toplum Kuruluşu barındıran, Nisan ayında neredeyse tüm Türkiye`de özellikle de bölgenin dört bir yanında düzenledikleri Kutlu Doğum etkinlikleri ile Nisan ayını manevi bir bahar ayına çeviren Peygamber Sevdalıları Platformu, yetimler için de harekete geçti.

Merkezi Diyarbakır`da kurulan Yetim, Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim Der) yetimlerin yüzünü güldürdü. Bir yıllık faaliyet raporunu yayınlayan Yetim Der Başkan Yardımcısı Sertaç Tekdal faaliyetlerinin mevsimlik olmadığını ‘Bir Yetime Sen de sponsor ol!` projesi ile yardımlarının daimi olduğunu ifade etti

“BİR YETİME SEN DE SPONSOR OL!”

‘Bir Yetime Sen de sponsor ol!` kampanyası kapsamında 2016 yılında 368 bin yüz TL yardımın yetimlere ulaştığını sözlerine ekleyen Tekdal, “Yetimlerimizin eğitimi noktasında elimizden geleni yaptık. Bunlar bir anlamda burslarla gerçekleşti. Bunun yanında bazı kırtasiye desteği, kırtasiye malzemeleri kapsamında da yardım faaliyetleri icra edilmektedir.” dedi.

“BİR YETİM ANNESİNE SEN DE SAHİP ÇIK!”

Özellikle verilen burslar kapsamında hem medrese hem de üniversite öğrencileri olmak üzere toplamda 2016 yılında 35 bin 800 TL yardım gerçekleştiğini söyleyen Tekdal, “Kampanyamız olan ‘Bir yetim annesine sen de sahip çık!` kampanyamız kapsamında yetimleri koruyup kollayıp muhafaza etmeye çalışan çilekeş annelere destek olmak için yaptığımız bu proje kapsamında 16 bin yüz TL yetim annelerine ulaştırılmıştır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“BİR YETİMİ SEN DE DOYUR!”

2016 yılı kampanyalarına değinen Tekdal, Hz. Muhammed`in ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir` hadisine dikkat çekerek, “Bu kapsamda, ‘Bir yetimi sen de doyur!` kampanyası ile gerek Kurban Bayramı'nda gerekse diğer günlerde ve aylarda hem etlerin, hem gıda paketlerinin, hem de yardımseverlerin vermiş olduğu alışveriş kartlarının dağıtımı şeklinde gerçekleşmektedir. Bu proje içerisinde 2016 yılında 67 bin 200 TL değerinde yardımlarda bulunulmuştur.” ifadelerini kullandı.

“BİR YETİMİ SEN DE EVLENDİR”

İçinde yaşanılan çağın gençlerin ahlaki noktada adeta bombardımanlara maruz kaldığına dikkat çeken Tekdal, “Böyle kötü bir zamanda, bozuk bir ortamda gençlerimizin değerlerini muhafaza noktasında bu yardımı yapmış bulunmaktayız. Evlilik çağına gelmesi sonrasında imkân yokluğunda evliliklerini gerçekleştiremeyen yetim çocukların evlendirilmesi kapsamında başlatmış olduğumuz ‘Bir yetimi sen de evlendir` kampanyamız kapsamında 2016 yılında 33 bin TL`lik yardım gerçekleşmiştir.” şeklinde konuştu.

“700 YETİM GİYDİRİLDİ, 500 YETİME KIRTASİYE DESTEĞİ SAĞLANDI”

Tekdal daha sonra faaliyetleri hakkında şu bilgilendirmede bulundu: “Bu projeler içinde ‘Bir yetimi sen de giydir!` kapsamında yetim çocuklarımızın giyim ve kuşamına dair yaptığımız yardımlar oldu. Özellikle bayram dönemlerinde yetim çocuklarımızın giydirilmesini hedefledik. 700 yetim çocuğumuz giydirildi. Kışa giriş sebebiyle 350 yetim çocuğumuza bot giydirilmiştir. Bu kapsamda 2016 yılı boyunca 49 bin TL`lik bir yardım gerçekleştirilmiştir.”

Tekdal, ‘Bir yetimi sen de okut` kampanyası kapsamında ise yetim çocukların kırtasiye malzemelerinin karşılanmasına dair yaptıkları yardımların olduğunu belirterek 500 yetim çocuğa 16 bin 200 TL`lik bir yardım gerçekleştiğini dile getirdi.

Mayıs ayında bazı piknik ve gezi faaliyetlerinin olduğunu hatırlatan Tekdal, “Yetim çocuklarımızı bu kapsamda kırlara, bahçelere ve güzel mekânlara götürmüş bulunuyoruz. Takriben 70 kişilik aile, 250 kişilik yetim çocuğu götürerek piknik faaliyetlerinde bulunduk.” dedi.

“2016 YILINDA 585 BİN 400 TL`LİK BİR YARDIM GERÇEKLEŞTİ”

Yetim çocuklara destek amaçlı bir kermes ve Ramazan ayında yaklaşık 300 kişilik bir iftar yemeği düzenlediklerine vurgu yapan Tekdal, “Tüm bu faaliyetler kapsamında toplamda 2016 yılında 585 bin 400 TL`lik bir yardım gerçekleşti. 2015 yılında ihtiyaç sahiplerine toplam 405 bin 500 TL`lik yardımda bulunmuştuk. Bu yıl yardımlarımızda yüzde 50 oranında artış oldu.” diyerek yıllık toplam yapılan yardım miktarını açıkladı.

“YETİM GÜLERSE, DÜNYA GÜLER”

Tekdal açıklamasında son olarak, “Desteklerini esirgemeyen halkımıza teşekkürlerini arz ediyoruz. Umarız ki yetimlerimizi güldürme imkânı yakalayalım. Zira yetim gülerse, dünya güler. Bunu hepimiz biliyoruz. Yetimlerimizin gülmediği bir dünyada insanlığın huzura ve selamete ermesi asla olamaz. İnşaallah artan yardımlarla İslam dünyasında yetimlerin gülmesine vesile oluruz.” ifadelerini kullandı.

 

YETİMLER YARDIMLARINIZI BEKLİYOR

Düzenledikleri etkinlik ve yardımlarla kardeşlik ikliminin genişlemesine katkı sunan Peygamber Sevdalılarının yetimlere sahip çıkan bu çalışması kamuoyu tarafından takdirle karşılanırken daha fazla yetimin sahiplenilmesi için elinde imkân olan insanların da daha fazla katkı sunması gerektiği belirtildi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir