• DOLAR 32.592
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2510.01
  • ...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi'nin 6'ncı Olağan Genel Kurulu, geniş bir davetli katılımı ile yapıldı. Tek liste ile gidilen kurulda MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, güven tazeledi.

Gerçekleştirilen genel kurula Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, protokol üyeleri, STK başkanları, işadamları, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kurul, MÜSİAD ve 15 Temmuz Darbe girişimi ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başladı ve ardından MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap'ın açılış konuşması ile devam etti. Açılış konuşmasının ardında seçime gidildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, tekrar seçilerek güven tazeledi.

Seçimin sonunda yaptığı konuşmasında birlik ve beraberliğe dikkat çeken Kasap, ekonomik durgunluğun, hükümetin ilan ettiği cazibe merkezlerinin aktifleştirilmesiyle önüne geçileceğine inandığını söyledi.

Kasap, "Gelecekle ilgili umudumuzu korumaktayız. Ülkemizin her türlü saldırıya maruz kaldığı son günleri de sabırla, metanetle atlatacağız. Bizler iş âlemi olarak mücadele sürecinde üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz. Ekonomideki kaybımızı telafi edebilmek adına reel sektörü destekleyen, üretimi ve ihracatı önceleyen, büyüme ve istihdamı önemseyen reformların bir an önce hayata geçirilmesi son derece önemlidir. Ülkemizin aleyhinde sürdürülen tüm karalama kampanyalarına rağmen, Mardin iş dünyası olarak ülkemize ve ekonomimize güvenmekteyiz. Yatırım aşkımızla, üretim aşkımızla, yardımlaşmadan asla taviz vermeyeceğiz." dedi.

İş ahlakından taviz vermeden helal kazanç ve helal harcama ilkelerine göre hareket ettiklerine vurgu yapan Kasap, "Milletimizin çıkarları bizim kırmızıçizgimizdir. Artık eski Türkiye yok; güçlü, kabına sığmayan bir Türkiye var. Güçlü Türkiye istemeyen, bölge üzerindeki etkisinin azalmasını arzu eden, niyetlerini 15 Temmuz'da açıkça gösteren ülkeler var." şeklinde konuştu.

Genel kurul, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

(M. Salih Keskin – İLKHA)