• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
"Üniversitemiz jeotermal turizmi için adımlar atacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, yaptığı açıklamada Muş`un Jeotermal Potansiyelini Belirlemeye yönelik çalışmalarının olduğunu belirterek, kaynak bulduklarında üniversitede jeotermal turizmi için adımlar atacaklarını söyledi.

Muş`un jeotermal potansiyelini belirmeye yönelik üniversitelerle proje çalışmalarının bulunduğunu belirten Polat, ili sınırları içinde sıcak su kaynaklarına ilişkin birçok izin olduğunu söyledi.

Polat, "Varto bölgesinde birçok sıcak su kaynağı çıkmaktadır. Varto ilçesi sağ yönlü doğrultu atımlı Kuzeydoğu Anadolu Fayı (KAF) ile sol yönlü doğrultu atımlı Doğu Anadolu Fayının (DAF) kesişimin oldukça yakın bir kesiminde yer almaktadır. Bu nedenle, bölge aktif fay zonlarının bulunduğu bir alanda yer almaktadır. Bölgede aktif fay zonları boyunca birçok sıcak su kaynağı bulunmaktadır. Varto ilçesinde bulunan sıcak su kaynakları fay zonları boyunca dizilmiştir. İlçe sınırları boyunca 6 adet düşük ısılı sıcak su kaynağı vardır. Bunlar Alagöztepe, Dipsiz Göl, Güzelkent Köyü ve Baskan köylerinde bulunmaktadır. Bu kaynaklardan alınan hidrojeokimyasal analizler bu kaynakların rezervuar sıcaklıklarının 60 ile 80 derece arasında değişebileceğini göstermektedir.” İfadelerini kullandı.

“DAKA ile ortak yapmayı düşündüğümüz çalışmalardan umutluyuz.” diyen Polat, “Bu sebeple Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek hocamız ile birlikte burada jeotermal kaynakların imkânı üzerinde müzakereler ve saha araştırmaları yapacağız. DAKA ile ortak yapmayı düşündüğümüz çalışmalardan umutluyuz; şayet bir kaynak bulabilirsek Üniversitemiz jeotermal turizmi için adımlar atacak. Jeotermalle bağlantılı açılabilecek programları da size sayayım, Seracılık Programı, Süt ve Ürünleri Teknolojisi, Öğrencilerin Sahip Olacağı Bilgi, Beceri ve Yetkinlikler ve Et ve Ürünleri Teknolojisi.” dedi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir