• DOLAR 32.532
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2492.552
  • ...
SON DAKİKA
Kur`an kursu görevlisi görevden alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gecen yıl mayıs ayında Kur'an kursunda çekilen görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir görevlinin küçük çocuklardan birini darp ettiği yönündeki haberlere ilişkin mesaj paylaştı.

Çocuğun onurunu hiçe sayan, haklarını ihlal eden ve değerini unutan hiçbir davranışın kabul edilemez olduğunu belirten Görmez, "Çocuk, insanoğluna verilen en kıymetli emanetlerden birisidir; onun canı ve bedeni dokunulmazdır." dedi.

Kur'an kursunda yaşananların dinle alakasının olmadığını vurgulayan Görmez, "Sakarya'da bir Kur'an kursunda 2016 yılı Mayıs ayında yaşananların, din ile din eğitimiyle ve Diyanet İşleri Başkanlığının din eğitimi yöntemleriyle hiçbir şekilde alakası yoktur. Böyle vahim bir suçu işleyen şahıs hakkında Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma açılmış, görevden el çektirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Hukuki işlemin başlatıldığını söyleyen Görmez, "Aradan uzun bir süre geçtikten sonra basına yansıyan bu içler acısı görüntülerden dolayı öncelikle gözümüzün nuru çocuklarımızdan özür diliyoruz. Bu ve benzeri durumların yaşanmaması için gerekli hukuki ve ahlaki adımlar atılmıştır. Bizzat kendim ve bütün personelim, çocuklarımızı inciten, hırpalayan her türlü davranışla mücadelede sonuna kadar kararlı olduğumuzu bir defa daha dile getirmek istiyoruz. Çocuğunu yaralayan bir toplumun geleceği sağlıklı olamaz ve bir insan çocuğun üstün menfaatlerini öncelemedikçe, üzerindeki ilahi emaneti hakkıyla koruyor sayılamaz." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir