• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Zabıta personellerine eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından zabıta personellerine "Tüketiciyi Bilinçlendirme Satıcıyı Basiretli Kılma" konulu eğitim verildi.

Toplam 4 gün devam edecek eğitimlerde zabıta personeline tüketicinin hakları ve vasıfları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Gaziantep Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen eğitimlerin ilk gününde zabıta personeline fiyat eğitmenliği ve yönetimi ile tüketicinin korunması konularında eğitim verildi.

Esnaf ile tüketici arasındaki dengeyi sağlamak adına bu tür eğitimlerin yerinde olduğunu belirten İl Ticaret Müdürü Bilal Yazıcı, diğer kurumlardaki çalışanlara da bu tür eğitimlerin verildiğini söyledi.

Yazıcı, "Bugün bu eğitimlerde ben ve arkadaşlarım tüketicilerin bilinçlenmesi, hak ve sorumlulukları adına bilgiler anlattık. Satıcı ve alıcıların bilinçli olması konusunu işledik. Satıcıların fiyat etiketlerini anlattık. Zabıta arkadaşlarımız ise bizim bu bilgilerimiz doğrultusunda önce bilgilendiler sonra da sahada denetimler yapacaklar. Bizim ve zabıta arkadaşların amacı burada esnafa cezai işlem yapmak değil. Hem esnafın hem de tüketicinin haklarını korumak. Bu doğrultuda çalışmalar ve eğitimler yapıyoruz." dedi.

Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım ise eğitimli ve bilinçli personel kadrosuyla hizmet yapmak istediklerini dile getirdi.

Yetki bölgelerinde ve büyük alışveriş merkezlerinde denetimlerinin devam ettiğini ifade eden Yıldırım, bu alanlarda tüketici ve satıcıların yetki ve haklarını bilmesi gerektiğine değindi.

Yıldırım, bu açıdan hem esnafı hem de tüketiciyi bilgilendirdiklerini, kendi personellerinin de bilgili olması gerektiğini sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir