• DOLAR 32.509
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2497.485
  • ...
Yeşilay'dan "Kan Bağışı Kampanyası"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın, sosyal medya üzerinden kan stoklarının azaldığını duyurması üzerine kan verme kampanyası başlatan Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeleriyle beraber kan bağışında bulundu.

Kan bağışı kampanyasına ilişkin bilgi veren Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, havaların soğuması ile kan bağışlarında ciddi manada azalmanın yaşandığını söyledi.

Bir ünite kanın 3 can kurtardığını dile getiren Öger, "Kızılay’ın yaptığı bir çağrı üzerine Yeşilay Türkiye genelinde kendi şubeleri arasında bir kampanya yapmayı düşündü. Biz de genel merkezin çağrısı üzerine kan bağışında bulunuyoruz. Bugün burada hem gönüllülerimiz hem üyelerimiz kan verecek. Kan sürekli ihtiyaçtır. Bizim amacımız bir farkındalık oluşturmaktır. Bir ünite kanın 3 can kurtardığını söylüyoruz, herkesi kan vermeye davet ediyoruz." dedi.

Kampanyaya destek veren sivil toplum örgütü temsilcilerinden Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen de kan bağışının günlük değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kan bağışının kendileri için önemli olduğunu söyleyen Evsen, "Özellikle ülkemizdeki kan stokunun azalmış olması ciddi manada kan bağışını gerektiriyor. Bugün Yeşilay Diyarbakır şubesinin Kızılay'la birlikte yapmış olduğu kan bağışı kampanyasına destek vermek için biz de buraya geldik. Kan stoklarının tamamlanabilmesi için tüm kardeşlerimizin bu tür kampanyalara destek vermesi gerekiyor. Biz Yeşilay ve Kızılay’a teşekkür ediyoruz. Ülkemizde bu bilincin oluşturulması için çaba içerisindeler. Tüm kardeşlerimiz de bu çabanın yüceltilmesi noktasında biran önce kan merkezlerine gidip bir defalığına değil sürekli bir şekilde kan vermeliler. Çünkü kan bağışı bizim için günlük bir ihtiyaç değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacın da ülkemiz için karşılanması gerekiyor. 'Her kan 3 can' sloganıyla bu kan bağışı kampanyalarına destek olalım." ifadelerini kullandı.

Doğu ve Güneydoğu Dernekler Federasyonu Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Adalet Keskin ise, kampanyaya sivil toplum kuruluşları olarak destek verdiklerini kaydederek, "Kızılay başkanlığımızın açıklamış olduğu kan bağışı stoklarımızdaki eksiklikten kaynaklanan bir kampanyası başlatıldı Türkiye genelinde. Biz de Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşu örgütleri olarak bunu bir görev bildik. Çünkü yaşadığımız ortamda kesinlikle bir kan stokuna ihtiyaç var." diye konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir