• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Uludere Katliamında Büyük Skandal
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meclis Uludere Komisyonu, 34 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin bölgedeki incelemelerini tamamladı. İlk gün, olayda ölenlerin aileleriyle görüşen komisyon, dün de askerî ve sivil yetkililerin katıldığı toplantıda saldırıya ilişkin bilgi aldı.
 
Komisyona, Valilik`te askerî yetkililer tarafından brifing verildi. Brifingde 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, şunları aktardı: "Bombalamadan haberimiz yoktu, sadece olaydan yarım saat önce `Hava trafiğine kapatılmıştır` şeklinde bilgi notu geldi. Olayı vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine öğrendik."
 
Komisyon Başkanı İhsan Şener de görüşmeden sonra yaptığı açıklamada "Aldığımız bilgiye göre operasyonda, Şırnak sınırları içerisindeki idarî ve güvenlik birimlerinin kararı olmadığı anlaşılıyor." dedi. Komisyon, bölgeden "Bombalama emri Şırnak`tan verilmedi" izlenimiyle ayrılırken, komisyonun CHP`li üyesi Malik Ecder Özdemir, `ilk ve ikinci bomba arasındaki 45 dakika süre` iddialarına dikkat çekti. Özdemir, "Buradaki yetkililer devre dışı bırakılınca bu sorunun da cevabını alamadık. Çünkü, 4-5 kez bombalandığı söyleniyor. Ama cevaplar burada değil." diye konuştu. İncelemelerine 2 ay süresince Ankara`da devam edecek olan komisyon, olayla ilgili Heron görüntülerini de ilgili makamlardan isteme kararı aldı.


KOMİSYON, GÖRGÜ TANIKLARINA HERONLARI SORDU
Bu arada komisyonun, olaydan sağ kurtulan Davut Encü ve Hacı Encü isimli iki genci önceki gün dinlediği öğrenildi. Davut Encü, yapılan görüşmenin içeriğini şöyle anlattı: "Komisyon bize şunları sordu: Heron üstünüzde miydi, top sesini duydunuz mu, bu yolu daha önce kimler kullanıyordu, elinizde sizi görebilecek bir şey var mıydı? Biz de var dedik. Görüyorlar dedik. Her zaman gittiğimiz tek yoldu. Bizi vuracaklarını düşünmedik. Zaten üzerimizde silah yoktu."
 
Zaman

Bu haberler de ilginizi çekebilir