• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
Diyarbakır`da 4 PKK`li yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da PKK`ye yönelik operasyonlarda örgüte yardım ve yataklık eden 4 şüpheli yakalandı. Baskınlarda, esrar ve patlayıcı yapımında kullanılan mutfak tüpleri ve toz gübre ele geçirildi.

Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan dağlık ve ormanlık alanda PKK`ye yönelik 11 Ocak 2017 tarihinde yapılan baskınlarda, 28 evde arama yapıldı. Baskınlarda; 3`ünün PKK`den arama kaydı olan ile adam öldürme suçundan aranan bir şahıs olmak üzere 4 şüpheli yakalandı.

Diyarbakır Valiliğinde yapılan açıklamada, "BTÖ mensuplarına ait 9 ayrı sığınak  içerisinde, 18 kg kubar esrar maddesi, 2 adet 12 kg`lik mutfak tüpü, 2 adet leşker kıyafeti, yaklaşık 450 kg muhtelif yiyecek maddesi, sığınak yapımında kullanılan muhtelif malzemeler, çok sayıda mutfak malzemesi ile tıbbi malzemeler ele geçirilmiştir." denildi.

Operasyonlarda ayrıca, 2 ayrı jelikan bidon içerisine yerleştirilmiş yaklaşık 100 kilogram Amonyum Nitrat kullanılarak hazırlanmış EYP düzeneği ile araziye gömülü jelikan bidon içerisinde EYP yapımında kullanılan 20 kg toz gübre, 50 kg Amonyum Nitrat, bin 100 adet torpil olarak isimlendirilen patlayıcı madde, 25 adet EYP yapımında kullanılan içi boş dökme demir, 34 adet büyük pil, 20 adet küçük pil ile muhtelif malzeme ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, patlayıcıların yerinde imha edildiği belirtildi. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir