• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Anayasa görüşmelerinde ERKEN SEÇİM RESTLEŞMESİ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Anayasa maddelerinin oylanması büyük bir gerilimle sürüyor. CHP`nin kürsü işgali ile tırmandırdığı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta`nın ayağının ısırıldığı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin'in burnunun kırıldığı görüşmelerde erken seçim restleşmesi güne damgasını vurdu.

ERKEN SEÇİM RESTLEŞMESİ

MHP lideri Bahçeli'nin önceki akşam yaptığı "anayasa paketi geçmezse erken seçime gidilir" sözüne destekte bulunan AK Partili Mustafa Şentop yeni anayasa paketinin Meclis Genel Kurulu'ndan geçmemesi halinde, Türkiye'nin en kısa sürede erken seçime gideceğini açıklamıştı. Bahçeli ve Şentop`un açıklamaları üzerine anayasaya “Hayır” bloğunda bulunan CHP ve HDP`den de açıklamalar geldi. CHP rest çekerek “Hodri Meydan” dedi.

CHP`DEN HODRİ MEYDAN!

Önceki gün başlayan erken seçim tartışmalarına CHP`de katılmış ve CHP Milletvekili Özgür Özel, "Şu anda genel başkan adına konuşuyorum. Rejim değişikliği olacağına erken seçime evet. Erken seçim için 'Hodri meydan' diyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyadan açıklamada bulunan CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek-Böke`den de iktidara anayasa teklifini geri çekmesi şartı ile hodri meydan dedi. Söke “Hodri meydan! Çekin bu dikta teklifinizi geri, alın bu akşam erken seçim kararını. Biz varız!” şeklinde tweet attı.

HDP: ERKEN SEÇİM TARAFTARIYIZ

Bir açıklamada HDP`den geldi. Anayasa değişiklik teklifinin görüşmelerinin devam ettiği Genel Kurul`da açıklamada bulunan HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, "Erken seçim taraftarıyız" açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN: TEMENNİMİZ SÜRECİN SAKİN GEÇMESİ

MHP, AK Parti, CHP ve HDP`den peş peşe gelen bu açıklamalar üzerine cumhurbaşkanı Erdoğan da anayasa görüşmeleri hakkında açıklamada bulundu.

Konuşmasında meclisteki şiddeti eleştiren ve kürsü adabına dikkati çeken Erdoğan şunları ifade etti: “Kürsü adabına uygun bir şekilde herkesin demokratik hakkını kürsüde kullanması, orada düşüncelerini, partilerinin düşüncesini orada ortaya koymaları gerekmektedir. Bu başından itibaren böyle gelişmedi. Öyle veya böyle şu anda 8 madde geçmiş bulunuyor, bundan sonraki süreçte temenni ederiz ki çok daha sakin bir havada ve demokrasinin adabına uygun bir şekilde devam edilsin.

‘PARLAMENTO ÇALIŞAMAZ HALE GELİRSE ERKEN SEÇİM DÜŞÜNÜLEBİLİR`

Erken seçim tartışmaları hakkında sorulan bir soruya yanıt veren Erdoğan, Parlamento çalışamaz bir duruma gelirse seçime gidilebileceğinin işaretini verdi. Erdoğan şöyle konuştu: “Biz zaten parlamenter demokrasiyi vurguluyoruz sağa sola çekmeye gerek yok. Biz hiçbir zaman erken seçimin sağlıklı olacağını düşünmedik, ama şu anda gündeme gelen konu çok farklı. Parlamento çalışamaz hale getirilirse bu düşünülebilir. Bu ayrı bir konu.”

BU İŞ BU HAFTA İÇERİSİNDE BİTER

Saldırıya uğrayan Ak Partili vekiller meselesini de değerlendiren Erdoğan, yaşanan görüntünün çirkin olduğunu belirtti. Erdoğan “Şu anda tabii bazı milletvekili arkadaşlarımızın orada bir milletvekili arkadaşımızın burnunun kırılmış olması, bir diğerinin çok affedersiniz ayağının dişlenmesi gibi çok çok çirkin durumların olması hiçbir milletvekiline yakışır değildir. Öyle ya da böyle bu işin biteceğine inanıyorum, öyle sanıyorum bu hafta içerisinde bu biter. Zaten asıl sahibine gidecek, millete gidilecek. Millet bunun asıl kararını verecek öyleyse bu telaş niye? “ dedi

TEK ADAMLIK UYGULAMASI CHP`YE AİTTİR

Anayasa hakkında son sözü vekillerin değil asıl olan halkın söyleyeceğini belirten Erdoğan “tek adamlık” meselesini gündeme taşıyan CHP`ye sert sözlerle yüklendi.

“Bir defa tek adamcılık konuşulacaksa, tek adamcılığın bugüne kadar tek uygulamasını yapan CHP`dir. Ta kuruluşundan beri tek adam üzerinden gelmişlerdir. Ben onlardan il başkanlarının bu ülkede valilik yaptığını biliriz. Kimi nereden dolanıp da aldatmaya kalkacaksınız? 

Bu haberler de ilginizi çekebilir