• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
Hür Der: Şubat Ayı Şehadet Ayıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber
 
DİYARBAKIR - Tarih boyunca ilahi kelimetullah uğruna can verenler olmuş ve nice dava önderleri, âlimleri şehadet kervanına katılarak Peygamberlerin bile gıpta ettiği makamlara yükseldiler. Özellikle şubat ayında birçok âlim şehit edildiği için bu ay "Şehadet Ayı" olarak biliniyor.
 
İşte Bu Şehidlerden Bazıları
40 bin Hama şehidi, İskilipli Atif Hoca, Erbilli M. Esad Efendi, İmam Hasan El-Benna, Seyh Said ve arkadaşları, Malcolm X, El-Halil Camii şehidleri, Şeyh İzzeddin El-Kassam, Seyyid Abbas Musavi, Şeyh Ragıb Harb, Şeyh Şamil, Süleyman Akyüz, Metin Yüksel, Molla Giyasettin Barlak, Molla Zeki Atak…
 
Şubat Ayı Şan ve Şeref Ayıdır
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan İnsani Hak ve Hürriyetleri Derneği (Hür-Der), yüzlerce âlim ve dava liderinin Şubat ayında şehit olduğu için bu ayın şehadet, şan ve şeref ayı olduğu ifade edildi. Açıklamanın devamında, "Bu ayda zulüm, baskı ve dayatmalara boyun eğmeyerek Müslümanların izzet ve şereflerini korumaya çalışan gerçek Müslümanlar zalimlerin gaddar ve hain mermilerine hedef olmuşlardır. Asrımızda da nice dava önderleri, âlimleri şahadet kervanına ulaşmışlardır. Bugün İslam coğrafyasında Tahrir Meydanı gibi onlarca meydanda milyonlarca Müslüman`ın bir okyanus gibi topluca namaz kılıp İslami bir yaşamı arzuladıklarını haykırıyorlarsa, Lübnan`da Siyonist İsrail tankları Müslümanların ayakları altında eziliyorsa, Filistin`de İslami direnişinin ufkunda özgür Kudüs`ün ışıltılarını görüyorsak, tüm bunlar Şehitlerin pak ve mukaddes kanlarının bereketlerindendir" denildi.

Özellikle şubat ayının bu bağlamda çok bereketli olduğu belirtilen açıklamada, şehitlerin bazılarını şöyle sıralandı;
İskilipli Atıf Hoca (4 Şubat 1926)

Şapka kanunundan 2 yıl önce yazdığı "Frenk Mukallitliği ve Şapka" adlı eseri nedeniyle şapka kanununa muhalefetten İstiklal Mahkemeleri`nde yargılandı ve idam edildi.
 
Hasan El-Benna (12 Şubat 1949)
Mübarek olmayan Hüsnü`nün memleketinden büyük önder ve âlim Hasan El-Benna, Mısır`da gayretli ve güzel birçok çalışma yaptı ve Müslüman Kardeşler adlı örgütü kurdu. Bir dizi suikast olayına karışan Hasan El-Benna, hükümetin göz yumduğu bir suikast sonucu Kahire`de şehit edildi.
 
İmad Muğniye, 12 Şubat 2008
Çok sevdiği Hz. Rukeye`nin kabrini ziyaret ettikten ve matem gecesine katıldıktan sonra eli kanlı Siyonist casusu şebekelerinin ihaneti ile Suriye`nin başkenti Şam`da uğradığı suikastla şehit edildi.
 
Şehid Abbas Musavi 17 Şubat 1992
Şeyh Ragıp`ın şahadet yıl dönümü merasiminden dönerken, Siyonist İsrail`in atmış olduğu füzeler sonucu kendisi, hanımı ve bir çocuğu Rabb-ı Rahman`a kavuşarak şehit olurlar.
 
Metin Yüksel (23 Şubat 1979)
"Şahadet bir çağrıdır, tüm cağlara ve nesillere" diyerek bu dava ile sadakatini ispatlayan şahadet eri Metin Yüksel henüz gencecik bir fidan iken Müminlerin bayram günü olan Cuma günü Fatih Camii avlusunda hain kurşunlara hedef oldu ve cesaret timsali yiğit şehit oldu.
 
El Halil katliamı, 25 Şubat 1994
Sabah namazını kılan Müslümanların 84 tanesinin Zalim İsrail`in kahpe kurşunları ile şehit olmuşlardır.
 
Malcolm X (25 Şubat 1965)
Derisi siyah, kalbi aydınlık ve beyaz olan bir devrin büyük adamı Malcolm X de yine Şubat ayında coşkulu bir halk kitlesine seslenirken şehit edildi.
 
Hama katliamı 28 Şubat 1982
Zalim Hafız Esad kendi aile sultasını devam ettirmek, yeryüzündeki müstekbir güçlerini memnun etmek için Allah için kıyam eden Hama ve Humus şehirlerindeki kırk bin mazlum Müslüman`ı katletti. Bu gün babasını izinde Müslümanların kan emicisi konumunu kimseye kaptırmayan zalim Beşar Esad aynı misyonu devam ettirmektedir.
 
13 Şubat 1925 Şeyh Said Hareketin Başlangıcı
İslam için baş kaldıran Âlim, Mücahit ve dava eri Şeyh Said Efendi başlatmış olduğu İslami kıyamın ardından Allah` a verdiği sözün gereği olarak bu hareketinden dolayı kendisi ve elliye yakın dava arkadaşlarıyla birlikte Diyarbakır`da asılarak Şehit edildi.
 
Şahadete giden tüm Allah erlerinin ruhlarının şad olması temennisinde bulunulan açıklamada, "Aziz şehitlerimizin Şehadet yıldönümlerini rahmetle ve saygı ile anıyoruz" denildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir