• DOLAR 32.519
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2434.701
  • ...
Umut-Der kızları yıllardır kayıp olan aileyi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı yardım faaliyetleriyle muhtaç ve mağdurların yüzünü güldüren Gaziantep Umut-Der, 2008 yılında bir akrabasının evine giderken kaçırılan Gül Gonca Çelik`in acılı ailesini ziyaret ederek, çeşitli yardımlarda bulundu.

Yaptıkları ziyarete ve yardımlarla ile ilgili İLKHA`ya konuşan Umut-Der Sekreteri Nihat Bakşi, yaklaşık 9 yıl önce kızı kaçırılan ve hâlen bulunamayan Gül Gonca Çelik`in acılı ailesini ziyaret ederek, ailenin çok zor durumda olduğunu söyledi.

Kızının kaybolduktan sonra kalp yetmezliği hastalığına yakalanan Baba Cuma Çelik'in, maddi ve manevi olarak sıkıntı yaşadığı için ziyaret ederek yardımda bulunduklarını belirten Bakşi, Çelik ailesinin kayıp kızların bulunması için yetkili kurumların ivedi bir şekilde hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Ailenin bütün yetkili mercilere başvurmasına rağmen hiç kimsenin şu ana kadar kendilerine yardımcı olmadığını ileri süren Bakşi, “Bu ağabeyimizin 2008 yılından beri kızı kaybolmuştur. Bütün yetkili mercilere başvurmalarına rağmen hiç kimse de şu ana kadar kendilerine yardımcı olmamıştır. Gerekli inceleme ve araştırma yapılmamıştır. Aile sadece kendi imkanları ve çabası ile kızını aramaya çalışıyor. 2008 yılından beri arıyor. Ama bir türlü kızını bulamıyor.” dedi.

Kızı kaçırılan babanın kalp yetmezliği hastalığına yakalandığını bu nedenle çalışamadığını ifade eden Bakşi, “Gördüğünüz gibi aile böyle bir evde yaşıyor. Hakikaten yaşanılmaz bir ortamda kalıyorlar. Maddi durumu da iyi değildir. Bir yerde çalışamıyor. Kızı kaybolduğundan beri sıkıntı ve stresten kaynaklı kalp yetmezliği var. Kendi imkanları ile geçinmeye çalışıyor. Diğer çocuklarını okula götürüp getiriyor. Bizde bu ailenin bu mağduriyetini giderme adına buradan yetkililere sesleniyoruz. Bu aileye yardımcı olsunlar. Kızını bulup kendilerine kavuştursunlar. Gerçekten bu duygu çok farklı bir duygu. Düşünün bu aile yıllarca kızlarını arayıp bulamıyorlar. Kendimizi onların yerine koyalım. Bir an önce harekete geçip elimizden geleni yapalım. Bu aileye yardımcı olalım.” çağrısında bulundu.

Çelik ailesini ziyaret ettiklerini ve bu kapsamda çok zor durumda oldukları için çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirten Bakşi, “Umut-Der olarak bize haber verdiler. Böyle bir ailenin olduğunu ve mağdur olduğunu bize bildirdiler. Bizde kendi imkanlarımız ile kendilerine el uzatmaya çalışıyoruz. Fakat bu ağabeyimiz için en önemli olan en değerli varlığı kızını kaybetmiştir. Bizim yapacağımız yardım belki gıda paketi ile onun acısı dindirilmez. Fakat bir nebzede olsa sıkıntıları ve ihtiyaçlarını giderirler. Önemli olan bu aile için kızının bulunmasıdır. Aile yetkililerden sadece kızının bir an önce bulunmasını istiyor.” şeklinde konuştu.

Umut`Der`e yaptıkları ziyaret ve yardımlardan dolayı teşekkür eden Cuma Çelik ise Kızının bulunması için çalmadık kapı bırakmadıklarını yetkililerin kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Çelik, “Umut-Der`den, hayırseverlerden ve kapımızı çalanlardan Allah razı olsun. Ben buradan valime, kaymakamıma ve devlet büyüklerime seslenmek istiyorum. Sadece kayıp yavrumu istiyorum. Kimseden başka bir şey istemiyorum. Ama vali ve kaymakam makamı kimin makamadır? Ben buna yanıyorum. Kapılarına gidiyorum kovuluyorum. Ben cumhuriyet savcıma seslenmek istiyorum. Benim kızımın dosyasına sahip çıkılmasını istiyorum. Ben sadece kendi çabam ile kızımı aradım. Cumhuriyet savcısının ifadesi ‘senin kızın 3.5 yıl boyunca aranmamış` ben kime inanayım ve güveneyim. Ben bir babayım. Baba olarak hesap sorulmasını istiyorum.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir