• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
`Önce huzur ortamını tesis etmek gerekiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli'nin İzmit İlçe Belediyesinden bir heyet, Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediyesini ziyaret etti.

Heyet, Kızıltepe Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Odabaş'ı ve diğer yetkililerle toplantı gerçekleştirdi.

Daha sonra heyet, belediye binasını gezerek personel ve vatandaşlarla bir süre görüştü.

Belediyecilik tecrübelerini aktarmak üzere ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Güray Oruç, ilçede yapılacak çalışmaların kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere 3 aşamalı olacağını söyledi.

Oruç, "İçişleri Bakanlığımızın ve genel merkezimizin görevlendirmesiyle iki belediye başkan yardımcısı ve altı müdürümüzle buradayız. Dün kaymakamımızı ve aynı zamanda belediye başkanımızı ziyaret ettik. Altı saatlik bir toplantı gerçekleştirdik. Çok faydalı ve verimli oldu. Gece geç saatlere kadar müdür arkadaşlarımızla istişarede bulunduk. Kızıltepe Belediyesinin ekibiyle beraber neler yapabileceğimizle ilgili istişarelerde bulunduk. Bugün yine saha ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz." dedi.

Kocaeli ile Mardin arasındaki ilişkileri sağlamlaştırmak istediklerine değinen Oruç, sözlerine şöyle devam etti: "Kızıltepe'de sosyal anlamda altyapı anlamında neler yapılabilir? Belediyecilik anlamında İzmit Belediyesinin tecrübelerini paylaşmak üzere buradayız. Bölgeyi bilen bürokrat arkadaşlarımız da yanımızda var. Amacımız Kocaeli ve İzmit`imizle Mardin ve Kızıltepe arasındaki kardeşliği ve birlikteliği sağlamlaştırmak."

Geçtiğimiz ay Ağrı'nın Diyadin ilçesinde olduklarını ifade eden Oruç , "Burada genelde belediyecilik anlamında organizasyonda eksik yapı taşları var. Bunları nasıl tamamlayabiliriz, işleri nasıl halkın yararına organize edebiliriz? Tecrübelerimizi paylaşacağız. Muhtarlarımızla beraber geniş bir toplantı planlıyoruz. Yedi sene önce muhtarlarımızla ilgili bir birim oluşturarak, muhtarlarımızla çok yakın bir çalışma içindeyiz. Kızıltepe'de de aynı yolu izleyeceğiz. Özellikle belediyecilikte tek bir hedefimiz var. İnsanların gönüllerine girmek. Bunu sağlayacağımıza şüphemiz yok. Bizler bu çalışmanın her yerinde olmak istiyoruz. Mardin'e, Kızıltepe'ye hayırlı olsun. Bu kardeşliğin, bu birlikteliğin Türkiye'ye örnek olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Oruç, öncelikle güvenlik kaygısını gidermeye çalışacaklarını belirterek, "Şehrin ve halkın kısa, orta ve uzun vadeli ihtiyaçları var. Bütün çalışmalarda, yol kapamalarından tutun çalışan arkadaşların hizmet verme noktasına kadar güvenlik birinci planda. Öncelikle güvenlik kaygısını gidereceğiz. Huzur ortamı burada ekonomi, turizm, üretime etki sağlayacak. Önce bu huzur ortamını tesis etmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere, 6 Aralık 2016 tarihinde Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Ası'nın PKK soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Kaymakam Ahmet Odabaş belediyeye görevlendirilmiş, Kocaeli'nin İzmit İlçe Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise İçişleri Bakanlığı tarafından danışman olarak atanmıştı.  (Mehmet Aslan-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir