• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Kan bağışı kampanyaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık`ın, Kızılay`ın Türkiye genelindeki kan stoklarında azalma olduğu yönündeki çağrılarına kayıtsız kalmayan Viranşehir HÜDA PAR ilçe teşkilatı ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) üyelerine yönelik kan bağışı kampanyası düzenledi.

Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının 3'üncü katında oluşturulan geçici Kan Bağış Merkezine vatandaşlar yoğun gösterdi. HÜDA PAR Viranşehir teşkilatı başta gençlik kolları olmak üzere üye ve gönüllüleriyle birlikte kan bağışında bulundu.

Yaşanan yoğunluktan ve kan bağışı yerinin darlığından dolayı parti üyeleri guruplar halinde kan merkezine geldi. İlçe Başkanı Yakup Esmer ve idare kurulu üyeleri de kan bağış merkezine gelerek kan bağışında bulundular.

Kan bağışıyla ilgili vatandaşların duyarlı olmasını isteyen ve kan vermeye davet eden HÜDA PAR Viranşehir İlçe Başkanı Yakup Esmer, "Kızılay'ın kan bağış talebinin ardından partimiz Türkiye geneleli kan bağışında bulunmaya devam etti. Viranşehir'de de ilçe teşkilatımız ve üyelerimiz bu kampanyaya destek vererek, kan bağışında bulunuyoruz. Peygamberimiz (s.a.v) bir Hadisi şerifte, 'Sizin en hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır' diye buyurmaktadır. Bizlerde bu hadisi şiar edinerek kan bağışında bulunuyor ve halkımızı kan vermeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

GTB üyeleri de kan bağışında bulundular

Gaziantep Kızılay Kan Merkezi`nin işbirliği ile gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası için Gaziantep Ticaret Borsası üyeleri sabah erken saatlerde hububat ve bakliyat satış salonlarında bir araya geldi.

GTB üye ve personelleri daha sonra Kızılay Kan Merkezine ait otobüs içerisinde görevliler tarafından gerekli kontrollerinin ardından kan bağışında bulundular.

Yüzlerce gönüllü kan bağışçısının hazır bulunduğu kampanyaya GTB Meclis üyeleri de kan vererek destek sağladılar. Kızılay Kan Merkezi görevlileri tarafından yaklaşık bir saat içerisinde 30`a yakın gönüllüden kan alınırken, kan bağışı kampanyası ilerleyen saatlerde Fıstıkçılar sitesi içerisinde devam etti.

GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında üye ve personellerine yönelik düzenledikleri kan bağışı kampanyasını düzenli hale getirerek Kızılay'a sürekli destek sağlamak istediklerini ifade etti. (Sabri Acet, İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir