• DOLAR 32.516
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2493.936
  • ...
Okullarda enerji verimliliği etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle EDAŞ, "11-18 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası" dolayısıyla Batman ve Siirt'te ilkokul öğrencilerine elektriğin verimli kullanımıyla ilgili etkinlik gerçekleştirdi.

Batman'da Pazaryeri İMKB Ortaokulu ve 19 Mayıs Şehit Öğretmenler Ortaokulunda gerçekleştirilen etkinliğe Dicle EDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek, Elektrik Perakende Satış İl Müdürü Serhat Öztürk, İşletme Tesis Yöneticisi Bilal Altunç ve Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Mehmet Çiftçi katıldı.

Burada öğrencilere yönelik sunum yapan Altunç, israf edilen enerjinin hem önemli bir ekonomik kayıp olduğunu hem de sağlıklı enerji verilmesini engellediğini söyledi. Altunç, "Elektrik ısınma aracı değildir. Isınmak için odun, kömür, doğalgaz, tezek, talaş gibi birçok seçenek var. Herkes elektrikle ısınmak isteyince kışın tüketim dört kat artıyor." dedi.

19 Mayıs Şehit Öğretmenler Ortaokulunda sunum yapan Dicle EDAŞ İl Müdürlüğü Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Mehmet Çiftçi ise Türkiye'nin enerji kaynakları bakımından zengin bir ülke olduğunu belirtti.

Enerji kaynaklarının sonsuz olmadığına vurgu yapan Çiftçi, Türkiye'de enerjinin yüzde 47'sinin doğalgazdan üretildiğini bildirerek, israftan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dicle EDAŞ İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklerde de öğrencilere enerjinin daha verimli kullanılabileceği yollar anlatıldı.

Okullarda gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilere enerji verimliliği konusunda bazı sorular soruldu. Soruları bilen öğrencilere kurum tarafından hazırlanan ekolojik not defteri ve kalemler hediye edildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir