• DOLAR 32.569
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2437.724
  • ...
İlk kez 'gebe bilgilendirme sınıfı' eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da ilk kez Halk Sağlığı Müdürlüğü eğitim salonunda Toplum Sağlığı Merkezlerinde (TSM)  görevli hekim, ebe ve hemşirelerden oluşan 30 sağlık personeline “Gebe Bilgilendirme Sınıfı” eğitimi düzenlendi.

Eğitimde; gebelik, gebelik dönemleri, gebelikte beslenme ve fiziksel aktivite, normal doğumun önemi ve anne bebek açısından faydaları, doğum ağrısıyla baş etme yöntemleri, lohusalık, yenidoğan bebeğin bakımı, aşıları ve beslenmesi, anne sütünün önemi,  üreme sağlığı yöntemleri gibi konularda eğitimciler tarafından sunumlar yapıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan eğitim sonunda yaptığı konuşmada;  Gebe Bilgilendirme Sınıflarının açılmasıyla,  gebelerin düzenli izleminin yapılması, normal doğumun teşvik edilmesi ve artması,  anne ve bebek ölümlerinin azaltılmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Aslan Diyarbakır’da ilk kez TSM’ler de kurulacak olan “Gebe Bilgilendirme Sınıflarının”  oluşturulması için gerekli altyapı çalışmalarının başladığını söyledi.

Katılımcılardan gelen soruları cevaplayan Aslan’nın eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara katılım belgelerini takdim etmesiyle eğitim sonlandı. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir