• DOLAR 34.7
  • EURO 36.773
  • ALTIN 2961.89
  • ...
Kendisi gibi görme engellilere Kur`an öğretiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görme engelli olmasına rağmen yaklaşık 25 yıldır Braille alfabesi ile kendisi gibi görme engellilere Kur`an-ı Kerim dersi veren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muammer Özbey, ilahi kelama olan aşkının hiçbir engel tanımadığını ifade etti.

Doğuştan görme engelli olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muammer Özbey, çocukluğundan itibaren tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen görme engelli olduğu halde aldığı eğitimin ardından Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölümü'nden mezun oldu.

Gaziantep Gap Görme Engelliler Ortaokulu`nda görev yapan ve kentteki çeşitli kurslarda Kur`an-ı Kerim eğitim veren Özbey, engelli olmanın Allah'a kulluk etmeye engel olmadığını ve kulluk noktasında engelli ile engelsizin arasında hiçbir farkın olmadığını söyledi.

Öğretmenliğinin yanı sıra müftülüklere bağlı Kur`an kurslarında da görev yaptığını belirten Özbey, aynı zamanda il müftülüğünde görme engelli vatandaşlar için Kur'an Kursu öğreticilerine Braille alfabesi eğitimi verdiğini ifade etti.

Özbey, “Hakikaten bir ihtiyacı gidermek adına burada böyle bir kursun açılması teklifi geldiğinde ben koşarcasına geldim. Şahsen ben fakülte yıllarından itibaren görme engellilerinin dini hizmetlerdeki açıklarını veya yetersizliklerini hem yüreğimizde hissettik hem de etrafımızda gördük. Bu nedenle onlarca arkadaşımızla bir araya gelerek, Türkiye çapında yüzlerce kurs tertiplendi.” dedi.

Fakülte yıllarında kendisi gibi görme engelliler için yararlı bir iş geliştirmeye karar verdiğini belirten Özbey, “İlimizde de 2007`den başlamak suretiyle 7-8 tane Kur`an kursu tertipledik. Bu kurslardan da yüzlerce görme engelli kardeşimizin Kur`anla buluşmasını sağlamaya çalıştık. Elhamdülillah başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Kur'an-ı Kerim öğrenme ve öğretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kur`an öğrenmek ve öğretmek bir huzurdur.” ifadelerini kullandı.

Görme engellilere yönelik kabartma Braille baskıların yetersizliğinden yakınan Özbey, “MEB'te müfredat değişikliğiyle Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olarak verilmesi Kur'an eğitimini güçlendirdi. Bizler tabi ki canı gönülden görme engelli kardeşlerimizin Kur`an-ı Kerimi okumalarını her zaman istiyoruz. Fakat ülkemizde imkânlar hâlâ yeterince sağlanabilmiş değil. Özellikle görme engellilere yönelik kabartma Braille baskıları hâlâ yetersiz. Yine ülkemizdeki görme engellilere yönelik üretilen bir takım dokümanların yeterli olduğunu söylemek mümkün değil.” diye konuştu.

Kendisi görme engelliler bir araya gelerek kurdukları ‘Kur`an Gönüllüleri Topluluğu` olarak dünya ve Türkiye genelindeki görme engellilere ulaşmaya çalıştığını belirten Özbey, “Bu yönü ile de inşallah güzele doğru gidiliyor. Bizler bundan 5-6 yıl önce Türkiye`deki Kur`an-ı Kerim'i okuyan görme engelliler olarak, 'Kur`an Gönüllüleri Topluluğu' diye bir oluşum kurduk. Bu platform kanalı ile de Türkiye çapındaki tüm görme engelli kardeşlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda da dünya körlerine de açılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Engelli olmanın kulluk etmeye engel olmadığını ve kulluk noktasında da engelli ile engelsizin arasında hiçbir farkın olmadığına vurgu yapan Özbey, son olarak şunları kaydetti: “Bizim görme engelli olmamız kulluk etmeye engel değildir. Rabbimiz her türlü kolaylığı insanlar için hazırlamış ve bizlere sunmuştur. Yani kulluk noktasında asla engelli ile engelsizin arasında hiçbir fark yoktur. Önemli olan istemektir. Önemli olan kişinin talep etmesi ve o uğurda çaba göstermesidir.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir