• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Fırat Kalkanı'nda yaralanan 73 asker taburcu edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK tarafından Suriye’de yürütülen ‘Fırat Kalkanı Operasyonu’nda yaralanarak Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne getirilen 73 asker taburcu edildi. 4 askerin ise tedavisi devam ediyor.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, ‘Fırat Kalkanı Operasyonu’nun başladığı 24 Ağustos 2016’dan buyana GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne 82 yaralı askerin getirildiğini söyledi.

Gür, "Bu askerlerimizden 73’ü başarılı bir şekilde tedavi edilerek taburcu edildi. 3 askerimiz ise daha gelişmiş tekniklerle tedavi edilmek üzere GATA’ya sevk edildi. 4 askerimizin tedavisi ise hastanemizde büyük bir özenle devam ediyor. Maalesef, ağır yaralı olarak tedaviye aldığımız iki askerimiz ise şehit oldu." dedi.

Bu süreçte, çeşitli terör olaylarında yaralanan 12 polis ile 17 vatandaşın da tedavisinin tamamlandığını açıklayan Gür, "Ayrıca Suriye’deki çatışmalarda yaralanan 84 ÖSO mensubu tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. Cerablus’taki patlamalarda da yaralanan 80 sivil de hastanemizde tedavi altına alındı. Bölgenin en büyük ve sağlık hizmeti kapasitesi açısından en kapsamlı hastanesi olan hastanemiz hem güvenlik güçlerimiz, hem de sivil vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Fırat Kalkanı Harekatı sırasında yaralanarak GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne tedavi için gelen tüm askerlerimiz için başhekiminden başlayarak tüm sağlık görevlilerinin en titiz bir şekilde tedavisi için seferber olduğunu kaydetti.

Gür, "Bu hassasiyet nedeniyle hem askerlerimiz hem aileleri ayrılırken defalarca minnet duygularını ifade etti. Önce Kara Kuvvetleri Komutanımız Orgeneral Salih Zeki Çolak hastanemizdeki yaralı askerlerimize geçmiş olsun dileklerini iletirken, hastanemiz yönetimine de teşekkürlerini ifade etti.  Daha sonra Genel Kurmay Orgeneral Hulusi Akar Paşa komutanlarımızla birlikte yaralı askerlerimizi ziyaretinde hastanemizdeki bu ilgi nedeniyle teşekkürlerini iletti." bilgisini verdi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir