• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Vanlı esnaf aç kalan güvercinleri besledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`nin en soğuk kentlerden biri olan Van`da birçok esnaf, kar ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulamayan güvercinleri için buğday ve arpayla yemleyerek hayata tutunmalarını sağlıyor.

Yaklaşık 15 yıldır her kış mevsiminin soğuk günlerinde yem bulamayan güvercinlerin Ahmed-i Hani Kültür Parkı`na geldiğini söyleyen esnaf, sevap için güvercinleri beslediklerini belirterek, güvercinlere yem vermenin çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdiler.

Kış aylarında yiyecek bulamayan güvercinleri yemlediklerini belirten Necdet Altıntepe isimli esnaf, “Eski buğday pazarı sokağında işyerimiz vardır. Sabahları geldiğimizde güvercinlere buğday veriyoruz. Bu yıl çok fazla kar yağdığından dolayı güvercinler bahçelerde, çayırlarda ve yeşilliklerde yem bulamıyorlar. 15 yıldır güvercinler hep buradadır. Özellikle kışın çok gelirler, yazın burada fazla güvercin olmaz. Yazın tarlalarda, bahçelerde kendileri beslenebildikleri için burada çok olmazlar. Kış mevsimi başladığı zaman hemen hemen hepsi tekrardan buraya geliyorlar.” dedi.

“Onlara yem vermekten mutlu oluyoruz”

Yem verdiklerinden dolayı kuşların artık kendilerinden ürküp kaçmadığını belirten Altıntepe, güvercinleri yemlemekten gayet mutlu olduklarını ifade etti.

Altıntepe, “Buradaki esnaf da iyi niyetten, hayvan sevgisinden, bir de hayır olsun diye kuşlara yem atıyor. Genelde bütün esnaf arkadaşlarımız da bunu, bu düşünceler doğrultusunda yapıyorlar. Mutlu oluyoruz. Hayvanlar bize alıştılar ve bizden ürküp-kaçıp sağa-sola gitmiyorlar. Biz onlara yem vermekten mutlu oluyoruz.” diye konuştu.

“Herkesin tatması gereken bir duygu”

Güvercinleri beslemek için her kesimi Ahmed-i Hani Parkına davet eden Altıntepe, “Bu güvercinler dışında buraya kediler de çok geliyorlar. Biz onlara da yardım etmek istiyoruz ama onların barınma yerine ihtiyacı var. Yetkililer kış günleri kediler için barınma yerleri yaparlarsa mutlu oluruz. Onlar da nihayetinde bir can taşıyor. Hayvan sevgisi taşıyan, yardım yapmak isteyen herkesi Ahmed-i Hani Parkına davet ediyorum. Güvercinleri hep birlikte besleyelim. Gerçekten kuşları beslemek çok güzel bir duygudur. İnsanlarla bu güzel duyguları birlikte paylaşırsak, bence onlar da çok mutlu olacaktır.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez, Sedat Karatay-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir