• DOLAR 32.574
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2425.809
  • ...
Gaziantep`in yeni stadyumu açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 120 milyon liralık harcamayla yaptırılan ve son teknoloji ile donatılan Gaziantep`in yeni stadyumunun Pazar günü Gaziantepspor ile Antalyaspor arasında oynanacak maçla hizmete gireceği belirtildi.

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) hızlı inşaat çalışmalarıyla kısa sürede tamamlanan Gaziantep`in yeni stadyumunun yapımında alt ve üst yapı desteği verdi.

Gaziantep'e yeni ve modern bir tesis kazandırmak için 3,5 yıl önce harekete geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 120 milyon liralık harcamayla, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) hızlı inşaat sistemiyle  kısa sürede tamamlanan  Gaziantep'in yeni stadyumu, son teknolojiyle donatıldı.

Şehitkamil ilçesi Beylerbeyi Mahallesi'nde inşa edilen ve 33 bin seyirci kapasiteli stadyum, tam anlamıyla hazır hale getirildi. Ligin 17. haftasında Antalyaspor ile Gaziantepspor arasında oynanacak maçla kapılarını açacak.

UEFA`nın standartlarında olduğu belirtilen yeni stadyum, bin 117 araçlık otopark ve localara da sahip. Toplam 120 milyon TL`ye mal olan stadyum, dış cephesiyle de dikkat çekiyor.

Stadyuma farklı açılardan bakıldığında, Gaziantepspor'u simgeleyen kırmızı ve siyah renkte görülüyor. Bu özelliği sayesinde Gaziantepli taraftarların "renkli stat" adını verdiği stadyumda son teknoloji  kullanıldı.  

Antalyaspor ile 15 Ocak Pazar günü saat 16.00`da oynanacak maç için bütün hazırlıklarını sürdüren Gaziantepspor yönetimi, taraftar için de çeşitli sürprizler hazırladı.

Stadın açılışına özel olarak Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odaları ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi`nin sponsorluğunda tüm taraftara orijinal Gaziantepspor forması hediye edilecek.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor ile 15 Ocak Pazar günü saat 16.00`da oynanacak maç için tribünde olup takımına destek vermek isteyen taraftarlar için maç günü saat 13.00'dan itibaren İstasyon Meydanı'ndan Gaziantep Arena'ya ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir