• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
Akıl Almaz Bebek Kaçırma Olayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine hemşire elbisesiyle giren bir kadının, yeni doğum yapan Fahriye Pınar`a ait odaya girerek, zeka testi yapılacağını belirtip bebeği alarak kaçırmasından sonra tekrar ailesine kavuşan erkek bebeğine ``Özgür`` ismi verildi.

Bebeklerinin kaçırılması sonrası büyük bir şok ve travma yaşayan Pınar ailesi, beşinci çocukları olan ``Özgür`` bebeğe kavuşmanın sevincini yaşıyor. Dün doğum yapan ve hastaneden taburcu edilen Fahriye Pınar`ı (37) evinde, olayı duyan çok sayıdaki yakını ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Üzüntü ve sevinci birarada yaşayan anne Pınar, bebeğini kucağından indirmiyor. Dün yaşadıklarının büyük travma olduğunu belirten Pınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün hastanede saat 13.00 sıralarında beşinci doğumunu gerçekleştirdiğini, bebeği ve eltisiyle odada bulunduğu sırada hemşire kılığında bir kadının odalarına girdiğini ve bebeğin kız mı, erkek mi? diye sorduğunu söyledi.

Bebeklerinin erkek olduğunu belirtiğini, sonra hemşire kıyafeti giyen kadının zeka testi yapılması için bebeği alt katta ilgili bölüme götürmesi gerektiğini söylediğini anlatan Pınar, şöyle dedi:

``Bunun üzerine eltim, bebeğimi kucağına alarak kadınla birlikte gitti. Kadın bizi kandırdı ve bebeğimi çaldı. Bana önce söylemediler. Hemşire kılığında bir kadın bizi kandırarak bebeğimi kaçırdı. O an dünya başıma yıkıldı. Bana söylediklerinde bayılacaktım. Şekerim ve tansiyonum yükseldi. Neredeyse deli olacaktım. Polis, daha sonra odama gelerek `bebeği bulduk` dedi. Bebeği tanıyıp tanımadığımı sordular.

Ben de `nasıl kendi çocuğumu tanımam. Onu 4 defa emzirdim`` dedim. Onu bana getirdiklerinde üstünde sadece atlet ve bezi vardı. Büyük bir şok yaşadım. Bebeğime tekrar kavuştuğum zaman da dünyalar benim oldu. Bunu yapmak hangi vicdana sığar, bir anneyi nasıl bebeğinden ayırabilirler? Çok korkmuştum. Bebeğimi tekrar görememenin korkusunu yaşadım. Halen yaşadığımız olayı aklım almıyor.``

-``HEMŞİRE OLDUĞUNA İNANDIK``-

Bebeğin refakatçisi Pınar`ın eltisi Aysel Kutluğ ise kadının hemşire olduğuna inanarak bebekle birliktehastaneiçerisinde onu takip ettiğini ifade ederek, ``Bana bir belgenin lazım olduğunu söyledi. Bir kağıt verdi. Ben de kağıdı alarak danışmaya sordum. Döndüğümde ne kadın ne de bebek vardı. Bir alt kata bir üst kata çıktım. Her yere baktım. Bebeği bulamadım. Durumu polise haber verdim. Bize büyük bir acı yaşattı. Sonra poliste güvenlik kamerasına baktık. Kadın bir taksiye binerek kaçıyordu. Neyse ki bulduk bebeği`` diye konuştu.

-HER ŞEY 2 SAAT İÇERİSİNDE OLDU-

Hastane yetkilileri de dün bebeğin kaçırılması ve tekrar hastaneye geri getirilmesi olayının yaklaşık 2 saat içerisinde olduğunu, hastanelerinde çift göbek klempinin kullanıldığını, tekrar hastaneye getirilen bebeğin bu göbek klempinden tanındığını kaydettiler.

BEBEK KAÇIRAN GÜLTEN TÜLAY TUTUKLANDI

Diyarbakır`da hemşire elbisesi giyerek hastaneden bebek kaçıran Gülten Tülay tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre,DiyarbakırKadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine hemşire kıyafetiyle giren ve Fahriye Pınar`ın bir günlük bebeğini kaçıran Gülten Tülay, Diyarbakır Adliyesinde savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

OLAY

İlginç bebek hırsızlığı olayı şöyle gelişti: Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde hemşire kılığında kimliği belirsiz bir kadın, yeni doğum yapan Fahriye Pınar`a ait odaya girerek, erkek bebeğine zeka testi yapılması gerektiğini belirtti. Hemşire kılığındaki kadın, odada refakatçi olarak kalan bebeğin halasını, eksik bir belgenin imzalanması için üst kata gönderdikten sonra yeni doğan erkek bebeği hastaneden kaçırdı. Fahriye Pınar ve refakatçisi, belli bir süre geçmesine rağmen bebek odaya getirilmeyince şüphelenerek durumu hastane görevlilerine bildirdi. Bunun üzerine yapılan araştırmada bebeğin çalındığı ortaya çıktı ve durum polise anlatıldı.

AJANSLAR

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir