• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
YGS`ye girecek öğrencilere seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ`da Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)`ye girecek öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Başarıya Gülümse" temasıyla seminer zorlu sınavlar öncesinde motivasyon amaçlı seminer düzenlendi.

Yakup Kılıç Spor Salonunda Eğitimci Uzman Sıtkı Aslanhan`ın seminer verdiği programa, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Makinist, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, "Aklın ve bilimin ışığında, fikri hür vicdanı hür bireylerin, nesillerin yetiştirilmesi gerektiğine gönülden inanan biz eğitimciler bu yarışta başarılı olabilmek adına tüm özveriyi göstermekteyiz. Öğrencilerden isteğimiz okuyan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, yenilikçi, bilim ile teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendine güvenen bireyler olarak yetişmesidir. Bu donanım öğrencilerimizi, ailelerini, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yükselecektir" dedi.

Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan`ın sunduğu seminerde öğrencilere sınav stresini giderme, programlı ders çalışma, sınava odaklanma gibi konularda önemli bilgiler verildi.

Seminerde öğrencilere önerilerde bulunana Aslanhan, “Ülkesini çok seven biri olarak son yıllarda gençlerimizin halini görünce çok üzülüyorum. Gençlerimizin oturmasını, kalkmasını, konuşmasını, üslubunu, görünce ‘Geleceğimizi emanet edebileceğimiz gençlik bu mu?` diye kendime soruyorum. Ama böyle vatanını milletini seven, saygılı olan ve kültürünü bilen gençlerimizi görünce tekrardan ümitleniyorum. Aileler çocuklarına; ‘Ne olursa olsun bir üniversite kazan oğlum.` diyorlar. Şu an Türkiye`de üniversiteye gitmeyen insana farklı bakıyorlar. Her şeyden önce birey eğitimli, ahlaklı, onurlu, kişilikli olmalıdır. İnsan olmak en önemlisidir."

Seminer, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş`ın, Eğitimci Uzman Sıtkı Aslanhan`a plaket vermesiyle sona erdi. (Ebubekir Yavuz- İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir