• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...
TEOG birincisi cerrah olmak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEOG sınavında önemli bir başarı elde eden Ayşegül Payo, 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasına girmeyi başardı. Beyin cerrahı olmak isteyen Payo, daha fazla çalışarak hedefine ulaşmak istediğini belirtti.

Şehitkamil Nezahat Kemal Akınal Ortaöğretim 8`inci sınıf öğrencisi Ayşegül Payo, Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı`nda (TEOG) sınavında 120 sorunun tamamına doğru cevap vererek Türkiye birincilerinden olmayı başardı.

Okulun yanı sıra Şehitkamil Belediyesine bağlı hizmet sunan Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisi Okuma Salonunda eğitim gördüğünü belirten Payo, “Okulda işlediğimiz dersleri burada da tekrar ediyoruz. Eksik gördüğümüz konuları burada hocalarımız nezaretinde gözden geçirip daha iyi bilgileniyoruz. Belirli günlerde işlediğimiz dersler üzerinden deneme sınavları yapıyoruz. Burada almış olduğum eğitimlerle birlikte, deneme sınavlarında seviyem her geçen gün yükseldi.” dedi.

Sınavda başarılı olmamın en büyük etkisinin almış olduğu eğitimler olduğunu belirten Payo, “Sınavda çalıştığım konulardan sorular çıktı. Bu sayede TEOG sınavında 120 soruda 120 doğru cevap verdim. Sınavda başarılı olmamın en büyük etkisi gerçekten almış olduğum eğitimlerdir. Sınavda da büyük bir başarıya ulaştığım için çok mutluyum. Başarılı olmanın tek yolu eğitimden geçiyor. Ben de bu amaçla çıktığım yolda hedeflerime doğru ilerliyorum.” ifadelerini kullandı.

Payo`nun öğretmenlerinden Haşim Korkmaz da, özellikle de dar gelirli ailelerin yaşadığı kırsal semtlerde açılan okuma salonlarında önemli başarıların elde edildiğini aktardı.

Korkmaz, “Yaptığımız faaliyetleri, öğrencilerin okuldaki test eksikliklerini tamamlamak için yapıyoruz. Bu hizmetimiz, Şehitkamil Belediyemizin özellikle de kenar semtlerde, okuma imkanı ve kitap alma imkanı olmayan öğrencilerimize yönelik yapılan bir faaliyettir. Bu faaliyetlerimiz de meyvesini almaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz senelerde Yasin Kılıç isimli bir öğrencimiz yine TEOG sınavında derece elde eden bir öğrencimizdi. Bu yıl da Ayşegül Payo öğrencimiz TEOG sınavında sorulan tüm soruları doğru cevapladı ve tam puan aldı. Öğrencimizin almış olduğu bu başarıdan dolayı da biz öğretmenleri olarak kendileriyle gurur ve onur duyuyoruz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir