• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
Kamuda çalıştırılmaya ilişkin iş birliği protokolü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Baro Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında "Kamuya Yararlı İşte Çalıştırılmaya İlişkin İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Baro Başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette protokolü Baro Başkanı Abdulhamit Çakan ve Denetimli Serbestlik Müdürü Erol Acar imzaladı.

Kamuya yararlı işte çalıştırma cezasının yerine getirilmesi amacıyla imzalanan protokol kapsamında, hükümlüler Baro Başkanlığının ihtiyaç duyduğu hizmet alanlarından temizlik, bakım, onarım, bahçe işleri ve ağaçlandırma işlerinde çalıştırılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Baro Başkanı Çakan, "Şartla salıverilerek cezalarının geri kalan kısmının denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle geçirilmesine karar verilen hükümlüler, hapis cezası yerine kamu hizmeti yaparak hem cezalarını yerine getiriyor hem de toplum içerisinde cezasını çektiği için aile ve sosyal yaşamından kopmuyor. Bu haliyle hem hükümlü hem de kamu kurum ve kuruluşları açısından faydalı bir uygulama." dedi.

Denetimli Serbestlik Müdürü Acar ise "Kamu hizmetinde çalıştırma yükümlülüğünün, hükümlünün topluma kazandırmasını amaçlayan, topluma verdiği zararı kamu hizmetinde ücretsiz çalışarak geri ödemesini, bu şekilde kamu düzeninin sağlanmasını esas alan bir uygulamadır. Bu sayede hükümlülerin yeniden suç işlemesini engelleyici etkenler güçlendirilerek, sosyalleşmelerini teşvik etmek suretiyle toplumsal kurallara saygılı ve sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırmak amaçlıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir