• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
"Kaçak kullanmadığım halde bana ceza kestiler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergani merkez Sanayi Mahallesi'nde oturan Osman Aslan, evde bulunmadığı bir esnada DEDAŞ çalışanlarının kendisine kaçak elektrik cezası kestiğini ileri sürdü.  

Kaçak kullanmadığı halde kendisine ceza yazıldığını iddia eden Aslan, olay günü evde kimsenin bulunmadığını belirterek, “Elektrikçiler benim evde olmadığım bir zamanda gelip avludan içeriye girip elektrik kaçağı yazmışlar. Tarihi de bilmiyorum. Ayın 6`sında bir kâğıt geldi. Kaçak kullandığım gerekçesiyle bana 2 bin 300 TL ceza yazmışlar. Ben kaçak kullanmamışım, saatim sağlamdır, gelin saatimi kontrol edin dedim ama gelmediler. Hâkim beye çıkıp olayı anlattım. Bana, senin cezan 2 bin 300 TL, 3 bin 500 TL`nin altındaysa olmaz, dedi. Daha sonra kaymakamlığa tüketici haklarına gittim. Onlar da kabul etmediler, binlerce mağdur vardır diye ilgilenmediler.” dedi.

Kaçak elektrik olup olmadığının anlaşılması için saatin kontrol edilmesi isteğinin de reddedildiğini belirten Aslan, şöyle konuştu: “Bugün DEDAŞ`a gittim. Şef bana dedi ki; ben sana indirim yaparım. Ben kabul etmedim. Ben kaçak kullanmamışım, kabul etmiyorum. Ya cezayı iptal edin ya da kabul etmiyorum. Benim alnım açıktır, saatim ve sigortam sağlamdır. Dışarıdan kaçak kablo çekmemişim. Ben dilekçe vermişim,gelin kontrol edin diye. Gelip kontrol da etmiyorlar. Demek kendileri kaçak yapmışlar.”

Evde olmadığı bir esnada DEDAŞ çalışanlarının evin avlusundan atlayarak eve girdiğini belirten Aslan, son olarak, “Ben bunlardan davacıyım. Ailem evde yokken bunlar beni rahatsız etmişler diye mahkemeye de başvuracağım. Evde olmadığım halde, müsait olmadığım halde nasıl benim evime girerler? Ben bunlara dava açacağım. Benim ailem müsait değil, nasıl gelirler? Belki hırsızdırlar, belki FETÖ`cüdürler, belki PKK`cidir. İzinsiz olarak benim evime girme hakları yoktur.” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir