• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Şem ü Pervane
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir gece pervaneler dar bir yerde toplanıp, mum aramaya başladılar. Hepsi birbirlerine, “İstediğimizden birazcık da olsa haber getirecek birisi gerek” dediler. Pervanelerden birisi uçup gitti, uzakta bir saray gördü. Sarayın içinde mumun parıltısını buldu. Geri döndü, defteri açtı, anladığı kadarıyla onu vasfetmeye başladı.

O topluluğun içinde ileri gelen yüce bir pervane vardı, “Bunun mumdan haberi yok” diye pervaneyi eleştirdi. Bir başkası gitti, mumun ışığını geçti, kendini mumun alevine attı. Kanatlarını çırparak mumun alevine girdi, mumla başa çıkamadı. O da geri döndü, mumun sırrından birazcık söyledi. Mum ile visali anlatıverdi. Yüce pervane yine konuşmaya başladı: “Azizim, bu bir alamet değil! Sen de diğeri gibi ne haber vereceksin ki?”

Bir başka pervane kalktı, aynı yola gitti, ateşin üzerine kondu. Ateşe sarıldı, onunla kucaklaştı ve onda eriyip yok oldu. Ateş pervaneyi baştan ayağa sardı, tüm vücudu ateş gibi kıpkırmızı kesildi. Diğerlerini kınayan yüce pervane, uzaktan mumun o pervaneyi nuruyla kendi rengine boyadığını görünce, “İşte sadece o pervane gerekeni yaptı. Kim ne bilsin ki, mumun hakikatini yanlızca o kavradı.” dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir