• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mustazaf-Der Van İzlenimlerini Aktardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Yaşanan 7,2 ve sonrasında meydana gelen 5,6`lık depremlerin ağır bir şekilde vurduğu Van ve çevre köylerini gezen Şırnak`ın Cizre ilçesinde faaliyetlerine devam eden Cizre Mustazaf-Der, deprem sonrası izlenimlerini aktardı.
 
Van Dışarıda Görüldüğü Gibi Değil
İLKHA`ya açıklamada bulunan Ahmet Pürnek Hoca, Van ziyaretlerinin ardından izlenimlerini aktardı. Pürnek Hoca, " Burada gördüklerimiz ile dışarıda anlatılanlar hiçbir şekilde birbirini tutmuyor. Şırnak`ta olduğumuz vakitlerde televizyon, radyo ve gazetelerden Van`ın durumunu takip ediyoruz. Basın aracılığıyla bize bildirilenler, bir nebze de olsa içimizi burkuyor; ama asıl facia burada… İnsan kendi gözleriyle gördüğüne kanaat ediyor. Vanlı kardeşlerimizin durumunu asıl burada anladık" dedi.
Allah (Cc) Bu Musibeti Onların Hayrına Vermişti
 
"Vanlı kardeşlerimizin dertlerini daha yakından görmek için geldik" diyen Pürnek Hoca, "Onların sorunlarına eğilmek, sorunlarını kendi sorunlarımızmış gibi çözüme kavuşturmak için Şırnak`ın Cizre ilçesinde buralara kadar geldik. Bu depremle birlikte Allah (cc) Vanlı kardeşlerimize bir ders vermiş. Allah (cc) Vanlı kardeşlerimizi büyük bir imtihandan geçirmiş. Bizim diyeceğimiz şudur ki sabır göstermeleri, bu musibetlere karşı sürekli şükür içinde olmalarıdır. Çünkü Allah (cc) bu musibeti onların hayrına vermiştir" ifadelerini kullandı.
 
Yaşananlar Van Şehrini Adeta Hayalet Kente Dönüştürmüş
Yaşanan dertlerin ve musibetlerin bu kadar büyük olduğunu tahmin etmediklerini ifade eden Pürnek Hoca, "Yaşananlar Van şehrini adeta hayalet kente dönüştürmüş. Burada bizi en çok üzen durum Vanlı kardeşlerimizin sahipsiz bırakılmaları, yani çadırlara mahkûm edilmeleri oldu. Ancak inanıyoruz ki bu bela ve musibetler Vanlı kardeşlerimizin ve biz Müslümanların uyanması için şefkat tokatı olmuştur. Burada yine inancımızı bir kez daha tazeleyerek diyoruz ki Van eskisine oranla daha güzel olacak. Yeter ki Vanlı kardeşlerimiz sabır göstersin, yeter ki diğer vicdan sahibi kardeşlerimizin Vanlı kardeşlimize yönelik yardımları eksilmesin" diye vurguladı.
 
Burada Hem Sevindik Hem de Sevindirildik
"Gittiğimiz her yerde büyük bir sevgiyle karşılandık" diyen Pürnek, "İnsanlarımıza gitmemiz onları son derece memnun etti. Bunları onların yüzünde görmek mümkün. Van`da ki ziyaretlerimiz esnasında hem sevindik hem de sevindirildik. Çünkü bizlere olan ilgileri bizi sevindirirken, bu durumdan şikâyetçi olmamaları, sürekli bir şükür içerisinde olmaları bizi son derece, daha ziyade sevindirdi. Biz Van halkında şükür ruhunu çok açık bir şekilde gördük. Ve anladık ki bu insanların sadece manevi desteğe ihtiyacı var. İslami STK`ların sürekli olarak onlara moral ziyaretlerin de bulunmaları lazım. Tüm ihtiyaçları karşılanmalarına rağmen manevi eksiklik için daha tam manasıyla ciddi bir adım atılmış değil" ifadelerini kullandı.
 
Vanlı Kardeşlerimizin Teselliye İhtiyacı Var
Gördükleri kadarıyla STK çalışmalarının oldukça yoğun olduğunu belirten Pürnek Hoca, " Vanlı kardeşlerimizin teselliye ihtiyacı var. Maddi yardımlar ve destekler bir yana Sivil Toplum kuruluşları tarafından sürekli ziyaret edilmeleri lazım. Sabır ve teselli tavsiye edilmeli. Onlara Başlarına gelen musibetin hayra geldiği, Allah (cc) tarafından imtihan edildikleri hatırlatılmalı. Bizler Vanlı kardeşlerimizin duacısı olacağız, sürekli olduğumuz gibi. Burada Allah (cc) ben sizin mallarınızı elinizden aldım, canlarınızı da size ibretlik olsun diye bırakıyorum demek istediği, vurgulanmalı" şeklinde konuştu.
Devlet Tarafından Yapılan Yardımlar STK`lara Teslim Edilmeli
Pürnek Hoca, " STK`ların Devlet`ten daha güzel çalıştıklarını söylesen abartmış olmam herhalde. Devlet tarafından eğer bir yardım yapılacaksa bunlar STK`lar aracılığıyla yapılmalı. Çünkü Devletten ziyade Sivil Toplum Kuruluşları halkın içinde. Halkın içine karışan onların yanında olan insanlar, insanların sorunlarını dertlerini en çok bilen kişilerdir. Bu nedenle" dedi.
(Burhan Teke- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir