• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri Manisa, Uşak ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı Ege ve Akdeniz kıyıları ile Çanakkale ve Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur, Trakya kesiminde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının; Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI:

Yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) ile Kütahya, Balıkesir ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege:

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere, Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla Doğu Akdeniz kesiminin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Göller Yöresi ve Toroslar Mevkiinde karla karışık yağmur ve kar, diğer kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir çevreleri, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimleri ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu sabah saatlerinde batı kesimlerinden başlayarak zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve zamanla karla karışık yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta Ve Doğu Karadeniz

Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz kesimi ile gece saatlerinden sonra Trabzon, Giresun ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu

Parçalı, zamanla batısının çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Malatya çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin sabah yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Anadolu Yakasında kuvvetli olması bekleniyor: 5°C

Bursa:  Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor:11°C,

İzmir:  Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu: 12°C

Adana:  Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı: 15°C

Ankara:  Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı: 5°C, 

Konya:   Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kar yağışlı: 4°C

Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar karla karışık yağmur ve kar yağışlı: 3°C

Trabzon:   Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu:16°C

Samsun: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu: 11°C

Elazığ:  Parçalı ve çok bulutlu: 6°C

Diyarbakır: Parçalı bulutlu: 10°C

Gaziantep:  Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu: 9°C  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir