• DOLAR 32.517
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2502.16
  • ...

Gaziantep Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokolle kendi işini kurmak isteyen 300 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek.

İmza protokolünün ardından bilgilendirme yapan Gaziantep KOSGEB Müdürü Sadık Gözek, girişimcilik eğitimiyle iş kurmak isteyenleri tecrübelendirmek istediklerini belirtti.

Gözek, "KOSGEB Gaziantep İl Müdürlüğü olarak 2012 yılından bu yana toplam 11 bin 500 girişimci adayına girişimcilik eğitimlerini vermiş durumdayız. Girişimci adaylarına vermiş olduğumuz eğitimler sonrasında iş ve pazarlama planlamaları, iş yeri yönetimi ve muhasebe gibi birçok konuda da tecrübe kazandırmayı hedefliyoruz." dedi.

Gaziantep'te bu tür eğitimlerin daha fazla olması gerektiğini dile getiren Gözek, konuşmasını şöyle tamamladı: "Dünyada ve Türkiye'de yapılan istatistiklerde, işletmelerin bir pazar araştırması yapılmadan kurulduğu ve sonrasında kapanma oranlarında artış olduğu görülüyor. Az da olsa girişimcilere dört günlük eğitimlerle işletmeciliğin temel kurallarını öğretmeye çalışıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanı'mızın da bu konuya öncelik göstermesi bizim için çok önemli. Gaziantep girişimci bir şehir. Dolayısıyla Gaziantep'te bu tür girişimcilik eğitimlerinin daha fazla olması gerekiyor. Bundan sonraki süreçlerde belediyemizle birlikte bu tür eğitimleri vermeye devam edeceğiz. Girişimcilerimiz aldıkları bu eğitim sonrası elli bin ve yüz bin TL geri ödemeli girişimci desteğine başvurma hakkına da sahip olacaklar."

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Türkiye nüfusunun hızla arttığını ve özellikle gençlerin iş sahibi olabilmesi adına KOSGEB ile protokol imzaladıklarını ifade etti.

Tahmazoğlu, "Buradaki amacımız iş sahibi olmak isteyen gençlerimize ve vatandaşlarımıza kendi işlerini kurabilme imkânlarını sunabilmek. İmzalanan bu protokol sonrasında 300 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek. 32 saat sürecek bu eğitim sonrasında kendi işlerini kurmak isteyen kardeşlerimize elli bin TL'ye kadar hibe kredisi, yüz bin TL geri ödemeli kredi desteği sağlanacak. Ayrıca engelli ve hanım kardeşlerimiz için bu desteğin yüzde yirmi artışı söz konusu." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)