• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
`Bir ünite kan üç can kurtarır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın kan stoklarının azaldığını açıklaması üzerine kan verme kampanyası başlatan HÜDA PAR Türkiye genelinde kan bağışına devam ediyor. HÜDA PAR Bingöl, İzmir ve Adıyaman Gençlik kolları toplu halde kan bağışında bulunarak, herkese lazım olabilecek kanın bağışlanması gerektiğini belirtiler.

Bingöl eski adliye binasında bulunan Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün konferans salonunda, Kızılay kan bağışı birimi tarafından organize edilen kan bağışına HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve beraberindeki üyeler katıldı.

Üye ve gönüllüleriyle beraber kan bağışında bulunan Tasalı, insanların en hayırlısının insanlara iyilik eden olduğunu söyledi.

Tasalı, “Geçtiğimiz hafta Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık`ın kan stoklarının azaldı açıklamalarına binaen parti genel merkezinde gençlik kollarımızın özellikle bir talebi oldu. Bizlerde bu çağrıya cevap vermek için bugün gençlik kollarımızla ve teşkilatımızdan arkadaşlarımızla birlikte kan vermeye geldik. Hem insani hem İslami olarak bir görev ahdettik.” dedi.

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır”

Hz Muhammed'in “İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır” nasihati gereğince kan bağışında bulunduklarını ifade eden Tasalı, “Toplumda bir duyarlılık olsun ve duyarlı vatandaşlarında hassas davranmaları gerekir. Zira bu bir insanı görevdir. Her an her zaman bizden biri veya başkaları kana ihtiyaç duyabilir. Kanların stoklarda bulunması iyi olur. Vatandaşlar zaman zaman bizleri de arıyorlar, 'kan ihtiyacımız var' diyorlar. Sağda solda dolaşıyorlar, maalesef kimi hastalar kan bulamıyor ve kansızlıktan hayatlarını kaybedenler oluyor. Arkadaşlara bu katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum bu duyarlılığı kamuoyuna paylaşacağınızdan dolayı.” diye konuştu.

“Bugün başkasının, yarın da bizim kana ihtiyacımız olabilir”

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ahmet Vergi de “Kan çağrısı üzerine parti olarak, duyarsız kalamazdık, gençlik kolları ve parti yönetimi olarak, kan bağısı kampanyasına destek vermek için kardeşlerimizle birlikte geldik, kan bağışında bulunacağız. Kan sürekli bir ihtiyaçtır, bu noktada kardeşlerimizi ve toplumu duyarlı olmaya çağıyoruz. Lütfen kayıtsız kalmayalım bizim de kana ihtiyacımız olabilir. Bugün ihtiyacı olan kardeşlerimize kan vererek, yardım edeceğiz." şeklinde konuştu.

“Stoklarımız yüzde 50 oranında azalmış durumda”

Konu hakkında bilgi veren Kızılay Diyarbakır Bölge Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Süleyman Koç, Kızılay olarak, kış ayları olması nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, şu an itibarıyla stoklarının yüzde 50 oranında azalmış olduğunu belirtti.

Bingöl'de 2 günlük kan bağışı faaliyetlerinin olacağını söyleyen Koç, “Bu iki günlük faaliyette en üst düzeyde bir verim alacağımızı düşünüyoruz, çünkü malumunuz bu son dönemlerde ülke çapında Kızılay olarak ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Kış ayları olmasından dolayı stoklarımız yüzde 50 oranda azalmış durumda. Bölgemizde ise sıkıntı daha büyük çünkü biz bölge olarak, 6 ile hizmet etmekteyiz bunlar; Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Bingöl`dür. Bu 6 ildeki 46 hastanenin kan ihtiyacını biz karşılıyoruz. Bizim şu an stokumuzdaki bulunan kan miktarı kritik seviyenin altında. Bizim amacımız burada yapacağımız kan bağışı faaliyetiyle stokumuzu bir nebze olsun artırmak ve hastanelerde umutla kan bekleyen hastalarımızın mağduriyetinin gidermektir." dedi.

Koç son olarak şunları kaydetti: "Bizim Bingöl`de yaptığımız her ekip faaliyetlerinde vatandaşlar duyarlılığını her zaman gösteriyor. Bugünde desteklerini esirgemeden bize yardımcı olmaya çalışacaklar. Denetimi Serbesti Müdürümüz Mustafa Çelik ve HÜDA PAR il başkanımızın destekleriyle bu sıkıntıları inşallah aşacağız. Halkımızı da bu konuda kan bağışına davet ediyoruz. Unutmayalım ki bağışlanan bir ünite kan üç can kurtarır."

İzmir

“Her damla kan, hayata kazandırılacak bir candır”

HÜDA PAR İzmir Gençlik Kolları olarak, İzmir konak meydanın da kan bağışında bulunduklarını belirten HÜDA PAR İzmir Gençlik Kolları Başkanı Lokman Tay ise gençlik kolları olarak birçok üye ve sevenleriyle beraber Kızılay Kan Merkezleri`ne akın ettiklerini söyledi.

“Tüm üye ve gönüllülerimize gerek sosyal medya üzerinden gerekse de birebir telefonlarla ulaşarak başlattığımız kan verme kampanyasına iştirak etmeleri için teşvikte bulunduk.” diyen Tay, "Kan vermek, mazlumlara umut olmaktır. Her damla kan, hayata kazandırılacak bir candır.  Kan ihtiyacı olan insanımızın umudu olmak için kan bağışında bulunduk.” dedi.

Tay, son olarak herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti.

Adıyaman

Kızılay tarafından stokların alarm vermesine dair açıklamanın ardından Adıyaman'ın Kahta ilçesinde de HÜDA PAR Gençlik kolları tarafından kan bağışında bulunuldu.

HÜDA PAR Kahta Gençlik Kolları Başkanı Bedir Elçi beraberindekiler, Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesine giderek Kızılay`ın açmış olduğu kan bağışı standa destekte bulundular. Kan bağışının ardından açıklama yapan Elçi, Kızılay'ın çağrısına kayıtsız kalmadıklarını söyledi.

Kan bağışının önemine değinen Elçi, "Geçtiğimiz günlerde Kızılay tarafından 'Kan stoklarımızda azalma olmuştur' diye açıklama yapıldı. HÜDA PAR Kahta Gençlik Kolları olarak bu çağrıya kayıtsız kalmak istemedik. Üye ve gönüllülerimizle birlikte kan bağışında bulunmaya geldik. Rabbimiz Maide Suresi'nin 32'nci ayetinde, 'Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur' Ayetini kendimize şiar edinerek böyle bir kampanyaya destek verdik kan bağışı yapan üye ve gönüllülerimizden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat, Ömer Faruk Aydın-İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir