• DOLAR 32.571
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2432.737
  • ...
SON DAKİKA
Saldırganın "akli dengesi bozuk" olduğu iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü`ne dün düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen saldırganın akli dengesi yerinde olmadığı iddia edildi. Ayrıca olayda ikinci bir saldırganın da olmadığı belirtildi.

Dün saat 15.20'de İncilipınar Mahallesi Şehit Yusuf Erin Caddesi'ndeki İl Emniyet Müdürlüğü binası önüne gelen kişi veya kişiler ellerindeki silahla ateş ederek Emniyet Müdürlüğü'ne girmek istedi.

Ateş ederek içeri girmeye çalışan ve 1 polis memurunu yaraladıktan sonra öldürülen kişinin akli dengesinin bozuk olduğu iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, saldırganın yanında bulunan ve 1 polisi yaraladığı tabancanın da yapılan incelemede 7.65 milimetre kurusıkıdan çevrilme olduğu belirlendiği bildirildi. Ayrıca, saldırganın üzerinde her hangi bir patlayıcı olmadığı öğrenildi.

Olayın ardından saldırganın kimliği tespit edilerek ailesinden ve yakınlarından bazı şahısların gözaltına alındığı ve işlemlerinin ardından serbest bırakıldıkları belirtildi. Ailenin, morgdaki cesedi de teslim aldığını öğrenildi.

İkinci bir saldırgan yok

Öte yandan, olayda bir saldırganın daha olduğu yönündeki iddiaların da asılsız çıktığı ifade edildi. Alınan bilgilere göre, olay yerinden kaçtığı ve ikinci saldırgan olarak değerlendirildiği belirtilen kişinin, sıradan bir vatandaş olduğu çatışma sonrası korktuğu için bölgeden hızlıca uzaklaşmaya çalıştığı ifade edildi.

Bu kişinin, ikinci bir saldırganın olduğu ve olay yerinden kaçarak bir otoparka sığındığı haberlerini görmesi üzerine polise teslim olduğu öğrenildi. Söz konusu kişinin polise verdiği ifadede, olay yerinden korktuğu için kaçtığını ve herhangi bir örgütle bağının olmadığını belirttiği öğrenildi. Verdiği ifadenin ardından vatandaşın serbest bırakıldığı belirtildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir