• DOLAR 32.597
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.712
  • ...
Gaziantep Valiliği`nden polis aracına saldırıya ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği yaptığı açıklamada, devriye görevi sırasında polis aracına düzenlenen saldırının  asayiş olayı mahiyetinde değerlendirildiği belirtti.    

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, bombalı eylemlerde kullanılabileceği düşüncesiyle aranan çalıntı otomobilin devriye gezen polisler tarafından durdurulmak istenmesi üzerine aracın içinde bulunan 1`i bayan 3 kişinin otomobille kaçmaya çalıştığını, daha sonra otomobilden inerek yaya olarak kaçarlarken birinin vurularak yaralı ele geçirildiğini ve diğer 2 şüphelinin yakalanması için ise çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Nizip ilçemizden bugün çalınan 03 UE 626 plakalı bir araç, saat 19.00 sıralarında Şahinbey İlçemiz Öğretmen evleri mahallesinde görevli polis devriye ekiplerimizce tespit edilerek durdurulmak istenmiştir. Yapılan “Dur” ihtarına uymayan şüpheli aracın durdurulması için ekiplerimizce havaya ateş açılmak suretiyle takibi neticesinde, araçta bulunan 3 şüpheliden yaya olarak kaçmaya çalışan A.K simli şüpheli şahıs yakalanmış, diğer 2 şüphelinin de yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.”denildi.

Araçta yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı belirtilen açıklamada, yakalanan A.K. isimli şüpheli şahıs ve kaçan 2 şüphelinin asayiş olaylarından suç kayıtlarının bulunduğu ve meydana gelen olayın asayiş  mahiyetinde olduğu değerlendirildiği belirtildi.

Etkisiz hale getirilen saldırganın cenazesi, ailesi tarafından teşhis edildi

Öte yandan Gaziantep Emniyet Müdürlüğündeki çatışmada etkisiz hale getirilen saldırganın cenazesi, ailesi tarafından teşhis edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaşanan saldırı olayı ile ilgili Şehitkâmil ve Şahinbey ilçelerinde bir çok   adreste arama yaptı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir