• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
17 yıldır tutuklu bulunan Yusufi ağır hasta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 17 yıldır tutuklu bulunan ve şu an Tekirdağ 2 Nolu F-Tipi Cezaevinde kalan Şeyhmus Alpsoy, cezaevinde yakalandığı hastalığa zamanında müdahale edilmemesi nedeniyle zor günler geçiriyor.

Kendisinin ve ailesinin defalarca talep etmesine rağmen cezaevi yönetimi tarafından tedavisinin hastanede yapılmasına izin verilmeyen Şeyhmus Alpsoy'un hastalığının ilerlediği öğrenildi.

Ankara Sincan F Tipi Cezaevinde kalırken Ağustos 2016'da Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevine sevki çıkarılan Alpsoy, cezaevi yönetiminin ihmalinden dolayı yakalandığı hastalıkla pençeleşiyor.

Öte yandan Şeyhmus Alpsoy'un 70 yaşındaki babası Mehmet Emin Alpsoy'un da İslami kimliğinden dolayı oğluyla beraber aynı cezaevinde olduğu ve onun da büyük sağlık sorunları yaşadığı öğrenildi.

Tek başına kendi ihtiyaçlarını gideremeyecek kadar hasta olan baba Alpsoy'un, bel fıtığı ve ayağındaki problemden dolayı yürümekte zorluk çektiği belirtilirken, onun da hastanede tedavi edilmesi gerektiği ama cezaevi yönetimi tarafından ona da izin verilmediği öğrenildi.

Cezaevinde ağır hasta olan babasının ihtiyaçlarıyla ilgilenen oğul Alpsoy, bir süre sonra kendisinin de hasta olduğunu öğreniyor. Hastanede tedavisine devam edilmesi gereken Şeyhmus Alpsoy için ailesi Adalet Bakanlığına çağrıda bulunarak yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini talep ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Şeyhmus Alpsoy'un 3-4 aydır ciddi şikâyetleri var. Defalarca cezaevi yönetimine başvurmasına rağmen hastaneye götürülmediği ve taleplerinin reddedildi belirtildi. Cezaevinde çok ciddi mahkûm yoğunluğu olduğu için bir doktor, yaklaşık bin 800 kişiye bakıyor. Cezaevi reviri doktoru, yoğunluktan hastalara yeterince ilgi göstermiyor. Bir anlamda mahkûmlar nöbetleşe revire çıkarılıyorlar.

Şeyhmus Alpsoy durumu ağırlaştıktan sonra hastaneye götürülüyor. Hastanede de yeteri kadar ilgilenilmiyor ve Alpsoy, yatışı yapılmadan tekrar cezaevine gönderiliyor.

Alpsoy'un yapılan tetkikleri ve radyoloji sonuçlarıyla bile gereğince ilgilenilmediği öğrenilirken, bir ay önce çekilen tomografi sonuçlarının dahi doktoruna zamanında gösterilmediği ve ihmalkarlık yapıldığı iddia edildi.

Şeyhmus Alpsoy'un şu an sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, İLKHA'ya ulaşan ailesi, yetkili mercilerin duruma müdahale etmesini istediler. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir