• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
TEOG birincisi: Başarının sırrı programlı çalışmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEOG sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi olan M. Saki Çelikten, okulda öğretmenlerinin verdiği programlar çerçevesinde çalıştığını belirterek, başarı sırrının programlı çalışmaktan geçtiğini belirtti.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının sonuçlarının açıklanmasının ardından dereceye giren öğrenciler de belli oldu.

Diyarbakır`da özel bir kolejde eğitim gören M. Saki Çelikten (13), bir milyon 174 bin öğrencinin ter döktüğü sınavda 120 sorunun tamamına doğru yanıt vererek büyük başarıya imza attı.

Türkiye birinciliğini elde eden M. Saki Çelikten, duygularını anlatarak, başarısının sırrının öğretmenlerinin programları ve ailesinin desteği olduğunu söyledi.

"Kitap okuyan öğrencilerin ful çekme şansı daha yüksek"

TEOG`da ortaokul düzeyinde Türkiye birincisi olan M. Saki Çelikten`in eğitim aldığı Doğa Koleji Ortaokul müdürü Ersin Kaya, yaklaşık 7 yıldan bu yana faaliyette olduklarını belirterek öğrenciler ile birebir ilgilendiklerini ve eğittiklerini söyledi.

Kaya, "Öğrencimiz 2016-2017 TEOG sınavında ful çıkardı. Kendi iradesi ve gayretleri ile bu başarıyı elde etti. Biz de yardımcı olduk. Bu konuda düzen, kurumsal yapı ve sistemli bir çalışmanın büyük bir katkısı vardır. TEOG sınavında soruyu bilmekten çok, soruyu anlamak önemlidir. Bu yüzden kitap okuyan öğrencilerin ful çekme şansı daha yüksek." dedi.

"40 dakika dersten sonra 10 dakika mola veriyorum"

Başarısı ilgili TEOG sınavında Türkiye birinciliği elde eden M. Saki Çelikten, "Gerek okulum, gerek öğretmenlerim gerekse anne babamın bu başarıda payları var. Yoğun bir tempoda çalışıyoruz." diye belirtti.

Çelikten, günlük olarak yaptıklarını şöyle paylaştı: "Sabah kalktığımda dişimi fırçalıyorum. Okula geliyorum, kahvaltıyı okulda bize veriyorlar. Günlük derslerimi işliyorum. Salı ve Çarşamba günleri etütlerim var. Normal bir günde okuldan sonra eve giderek derslerimi çalışıyorum. Derslerimi tekrarladıktan sonra test çözüyorum. Zorlandığım konular çok az var."

Hem kurs hocası hem de okuldaki hocalarının önerdiği programı uyguladığını belirten Çelikten, "40 dakika ders çalıştıktan sonra 10 dakika mola veriyorum. Konuyla ilgili bir sıkıntım varsa, ilk önce o konuyu tekrar ediyorum ve bol bol soru çözüyorum." diye konuştu.

"Evde ders çalışırken uykum gelirse, anne ve babam bana kahve hazırlıyor"

Anne ve babasının da kendisine büyük desteklerinin olduğunu aktaran Çelikten, "Ben evde ders çalışırken eğer uykum gelirse, anne ve babam bana kahve veya su hazırlıyor. Tüm arkadaşlarım düzenli çalışıyorlar. Bu konuda çok heyecanlı gördüm onları. Heyecandan dolayı bazı hatalar yapabilirler. Sınava önceden hazırlanmıştım. Bundan dolayı heyecan yapmadım zaten." ifadelerini kullandı.

Birinci olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Çelikten, "Birinci olmak çok mutluluk verici bir duygudur. Sevinçten havalara uçtum. İleride fen üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Doktor ya da cerrah olmak istiyorum. Buradan tüm öğretmenlerime, arkadaşlarıma ve aileme teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.  (M. Sıddık Bilge, M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir