• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Liseli öğrenciler Suriyeli ailelere yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe'de açtıkları kermesle elde ettikleri parayı Suriyeli muhtaç ailelere veren lise öğrencileri, çocuklara da çeşitli oyuncaklar alarak hediye ettiler.

Öğrenciler öğretmenleri ile beraber Suriye'deki savaştan kaçarak Kızıltepe yerleşen aileleri evlerinde ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığının okullara gönderdiği ve her ay bir değer yaşatılması projesi kapsamında yardım seferberliği başlatan öğrenciler, düzenledikleri kermesle muhtaç ailelere umut oldular.

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Edebiyat Öğretmeni İbrahim Ayhan, değerlerin yaşatılması projesi kapsamında yardım seferberliği başlattıklarını söyledi.

Ayhan, "Yardım severlik kapsamında düşündük fikir olarak ne yapabiliriz diye ailelere yardımda bulunma fikri ortaya çıktı. Onun için bizde bir kermes yapmaya karar verdik. Bu kermesin bütün aşamalarında öğrenciler aktif olarak yer aldı. Bütün yemekleri neredeyse öğrenciler getirdi. Aynı zamanda katılım gösteren velilerimiz de oldu. Yine bu yemeklerin dağıtılmasında öğrenciler vardı. Yardımın çoğu öğrencilere aittir. Öğrencilerimizle topladığımız bu paralarını daha önce belirlenen 5 Suriyeli muhtaç aileye teslim ettik. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle beraber gittiğimiz ailelerin çocuklarına oyuncak da hediye ettik." dedi.

Suriyeli Bedriye Bışar ise “Bu yardımlardan dolayı öğrencilere teşekkür ediyoruz. Allah onları okullarında muvaffak etsin. Allah onlardan razı olsun.” duasında bulundu. (Mehmet Aslan-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir