• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...
Aynı evde barınan 35 Suriyeliye yardım edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa`nın Eyyübiye ilçesinde bir evde yaşam mücadelesi veren 17`si çocuk 7 aileden oluşan toplam 35 kişilik Ehsen ailesine, hayırseverler çeşitli yardımlarda bulundu.

Eyyübiye`nin Büyükyol Mahallesi'nde bulunan Vali Fuat Caddesindeki 1274. sokakta bir eve 4 ay önce yerleşen 35 kişilik Suriyeli ailenin yaşadığı dramın İLKHA`da yer almasının ardından aileye soba, odun, battaniye, halı ve çeşitli yaşam malzemelerinden oluşan yardımlar yapıldı.

Yapılan yardımlarla çok sayıda ihtiyaçlarının giderildiğini söyleyen aile reisi Halil-El Ehsen, yardımda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Ehsen, “Şimdiye kadar çok sayıda yardım geldi. Yardım arasında odun, soba, battaniye, gıda, süt geldi. Ama kış olduğu için bunlar yetmiyor. Sobalar yeterli olmasına rağmen odunumuz az. Eskiye göre şimdiki durumumuz iyidir. Bu kış ortamında bize büyük katkılarda bulundular. Yakacak odun ve çocuklara yiyecek verilmesi bizi olumlu etkiledi.” dedi.

Akil Gençlik platformu Eyyübiye İlçe Başkanı Necla Tenekeci ise daha önce de aileyi ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretleri esnasında aileni içler acısı durumuyla karşılaştıklarını aktardı.

Tenekeci, "İHH, Günyüzü Derneği, Aksoy Camii Kur`an Kursu Öğrencilerinden Allah razı olsun. Bize özelden ulaşıp adres bilgilerini aldıktan sonra gelip yardımlarını vermişler. Akil Gençler olarak da kendi aramızda bir şeyler toparlayıp getirdik.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Casuk- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir