• DOLAR 32.572
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2412.38
  • ...
Erkeklerin Altın Yüzük Takması Haram mıdır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SORU : Erkeklerin Altın Yüzük Takması Haram mıdır?

CEVAP: Ziynet olarak altının erkeklere haram olduğuna dair farklı şekillerde varid olan epey hadis bulunmaktadır. Aynı şekilde ziynet olarak değil de eşya olarak da hem erkeğin hem de kadının altını kullanmaları caiz değildir. Buna rağmen erkeklerin altın yüzük kullandığı çokça müşahede edilmektedir. Hatta haram olduğuna dair uyarıldıklarında hiç beklenmedik tepkilerle karşılaşılmaktadır.

Peygamber (aleyhissalatu vesselam) bir hadisinde şöyle buyurmaktadır: “Şu iki şey (altın ve ipek) ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helâldir.”(İbni Mâce) Yine Abdullah bin Abbas`ın rivayetine göre Resul-i Ekrem Efendimiz (aleyhissalatu vesselam) bir zatın elinde altından bir yüzük gördü ve onu parmağından çıkardı, attı. Daha sonra şöyle buyurdu:

“Sizden biriniz ateşten bir kor alıyor da, onu eline koyuyor.” Bunun ardından bazı sahabeler adama “Yüzüğünü yerden al! Ondan faydalanırsın” diye buyurunca adam “Allah yemin olsun ki onu almam! Zira Allah`ın Resulü onu attı” diye cevap verir. (Müslim) Taberanî`nin rivayet ettiği bir başka hadiste ise Efendimiz (aleyhissalatu vesselam) “her kim dünyadayken altın ile süslenip ölmüşse Allah da cennette bunu kendilerine haram kılar.” diye buyurmaktadır.

Ziynet olarak altının erkeklere haram olduğuna dair farklı şekillerde varid olan epey hadis bulunmaktadır. Aynı şekilde ziynet olarak değil de eşya olarak da hem erkeğin hem de kadının altını kullanmaları caiz değildir. Buna rağmen erkeklerin altın yüzük kullandığı çokça müşahede edilmektedir. Hatta haram olduğuna dair uyarıldıklarında hiç beklenmedik tepkilerle karşılaşılmaktadır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir