• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Eski Cumhurbaşkanı Rafsancani defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Tahran'daki Şuhaday-i Tecriş (Tecriş Şehitleri) Hastanesinde hayatını kaybeden İran'ın eski Cumhurbaşkanı ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyinin Başkanı Haşimi Rafsancani Tahran Üniversitesinde düzenlenen cenaze törenin ardından defnedildi.

Pazar akşamı kalp krizi sonucu 82 yaşında hayatını kaybeden Ayetullah Rafsancani`nin cenaze törenine; yargı, yasama ve yürütme erklerinin başkan ve önde gelenleri, Düzenin Yararını Teşhis Konseyi üyeleri, Uzmanlık Meclis üyeleri, İslami Şura Meclisi üyeleri, ülke genelinden Cuma imamları, Cumhurbaşkanı yardımcıları, üst düzey askeri komutanlar katıldı.

Rafsancani'nin vefatının ardından 3 gün milli yas edilen ülkede, halk saatler öncesinden törene katılmak için Tahran Üniversitesi Camisi ve etrafındaki caddelerde bekledikleri, ellerinde Ayetullah Rafsancani ve İmam Humeyni'nin birlikte çektikleri fotoğrafları taşıdıkları görüldü.

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney tarafından kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmesi için İmam Humeyni Türbesi'ne getirilen Rafsancani burada toprağa verildi. (İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir