• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
`Erdoğan`a ameliyat masasında suikast` iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a 2012`de ameliyat masasındayken FETÖ tarafından suikast yapılacağı iddiası 6 yıl sonra ilk kez savcılığın soruşturma dosyasına girdi.

 Akşam gazetesinden Hilal Yıldırım'ın aktardığına göre, Erdoğan'a ameliyat masasında FETÖ tarafından suikast yapılacağı iddiaları ilk kez soruşturma dosyasına girdi.

Daha önce dinlenen gizli tanık ‘Söğüt' ifadesinde "Erdoğan ameliyat olmadan bir hafta önceydi. (Zaman gazetesinin eski imtiyaz sahibi) Alaaddin Kaya misafirleriyle Ekonomi gazetesindeki odasındaydı. Kendi aralarında konuşurlarken Kaya, 'Bu sefer bu hastanede bu iş kesinlikle tamam' diyerek ellerini birbirine vurdu ve işin bittiği anlamında işaret yaptı. Karşısındaki kişi de 'inşallah azizim' diyerek gülüştüler" şeklinde ifade vermişti.

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'da tutuklu bulunan Kaya'ya bu ifade soruldu. Kaya ise "Böyle bir söyleminin olmadığını Erdoğan'a ameliyat esnasında suikast yapılma ihtimalinin medyadan öğrendiğini ifade etti.

Gizli tanık, "Kaya'nın (Taraf gazetesinin sahibi Başar) Arslan'ı arayıp bir haber göndereceğini ve bunu birinci sayfadan gösterişli bir şekilde yayımlamasını istediğine şahit oldum" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir