• DOLAR 32.515
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2504.544
  • ...
"Düşüncemiz, Batman`da başarılı öğrencilerin sayısını artırmaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, TEOG sınavında birinci olan öğrencileri makamında kabul etti.

Vali Deniz, Mehmet Şimşek İmam Hatip Ortaokulundan Yasemin Ekmiş, Atatürk Ortaokulundan Simanur Beyaz, Doğa Kolejinden Hüseyin Baran Oktay ve TED Kolejinden Buğra Keser`i İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğretmen ve okul müdürleriyle beraber makamında kabul ederek, öğrencileri tebrik etti.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1.Dönem Ortak Sınavlarında 120 sorunun tümüne doğru yanıt vererek Türkiye birincisi olan öğrencileri kabulü sırasında konuşan Vali Deniz, kentteki eğitim kalitesini artırmak için ‘Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar` projesini hayata geçireceklerini belirterek, “İyi bir eğitimin yanında çocuklarımıza milli ve manevi değerleri öğretmemiz çok daha önemlidir.” dedi.

Makamında öğrenci ve okul yöneticileri ile bir süre sohbet eden Vali Deniz, sınavda göstermiş oldukları başarıdan dolayı öğrencileri tebrik edip başarılar diledi.  

Öğrencilerin başarının arkasında öğretmen ve velilerin çok önemli emeklerinin olduğunu belirten Deniz, “Sizin gayretleriniz, öğretmenlerin çabaları ve ailelerin verdikleri motivasyon birleşince başarı kaçınılmaz olur. Bizim bütün gayretimiz, çabamız ve düşüncemiz, Batman`da sizin gibi başarılı öğrencilerin sayısını artırmak ve ilimizi eğitimde iyi yerlere getirmektir. Batman buna layık bir şehir ve bu potansiyel var, aynı zamanda sizin gibi başarılı çocuklarımız var önemli olan bu potansiyeli ortaya çıkarmaktır. Hep beraber el birliği ile bunu yapacağız.” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkemizin ciddi bir süreçten geçtiğini ifade eden Deniz, “Terör örgütleri ve onları destekleyenler tarafından bir saldırıyla karşı karşıya kalındı. Terör örgütlerine ve onları destekleyenlere karşı gece gündüz demeden çalışacağız ve birbirimizi kucaklayacağız. Ne kadar güçlü durursak, ne kadar bir birimiz desteklersek o kadar güçlü oluruz. Türkü`yle, Kürt`üyle, Sünni`siyle ve Alevi`siyle bir bütün olmalıyız.” dedi.

Tüm okullarda‘Okuma Saati` zorunlu hale getiriliyor

Öğrencilere kitap okuma konusunda tavsiyelerde bulunan Vali Deniz, tüm okullarda okuma saatinin zorunlu hale getirilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, “İlimizde eğitim kalitesini artırmak ve başarı çıtasını yükseltmek için ‘Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar` projesini en kısa zamanda hayata geçirilecek. İyi bir eğitimin yanında çocuklarımıza milli ve manevi değerleri öğretmemiz çok ve çok daha önemlidir. Eğer bu yapılmasa eğitimin en önemli ayağı eksik kalır. Bugün, gelişmiş ülkelerde ailelerin yaşadıkları en büyük sıkıntılardan bir ibudur.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda ilde tüm okulların TEOG başarısını tek tek masaya yatıracaklarını kaydeden Deniz, en kısa zamanda okulların yönetici ve öğretmenleri ile okulların eğitim durumunun masaya yatırılacağını ifade etti.

Vali Deniz, ziyaretin sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, başarılarının devamını dinledi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir