• DOLAR 32.566
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2431.994
  • ...
Diyabetler Bebekler İçin de Tehlikeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Anne adayının en yaygın hastalıklarından biri olan diyabet yani şeker hastası olması, bebeklerinde doğuştan hastalık oranını dörde katlıyor.

İngiltere`deki araştırmayı yürüten uzmanlar, hamile kalmayı düşünen kadınların şeker düzeylerini sürekli kontrol ettirmelerini tavsiye ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni salgın hastalıklardan ilan edilen diyabet, hem anne adayı hem de bebek için oldukça tehlikeli.

İngiltere`deki araştırma, şeker hastası hamilelerin bebeklerinde doğuştan kalp hastalıkları ya da omurilikte gelişim bozukluğu gibi anomalilerin dört kat fazla olduğunu gözler önüne serdi.

Bebeğin organlarının oluşma aşamasında, yüksek kan şekeri, bu anomaliliklerin sebebi. Şekeri kontrol altında tutulmayan gebelerde düşük yapma riski de yükseliyor.

Şeker hastası anne adaylarının bebeklerinde akciğerlerin olgunlaşması diğer bebeklere göre daha geç oluyor. Bebek fazla kilolu olup, doğumu zorlaşıyor.

Diyabet hastalığının görülme sıklığı, obezitenin artışına paralel olarak hızla yükseliyor. Hastalığın görülme sıklığının artmasında, çevresel ve genetik özelliklerle, kent yaşamının hareketsiz düzeni etkili.

Şeker hastası sayısı dünya nüfusunun yüzde 7`sine ulaştı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir