• DOLAR 32.513
  • EURO 34.603
  • ALTIN 2501.1
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolunun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Artvin, Mersin ve Adana çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının; doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI:

Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara

Çok bulutlu aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney ve batısında buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege:

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış (30-75 kg/metrekare); Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Mersin ve Adana çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış (30-75 kg/metrekare); Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur çevrelerinde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve batısının kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile güneyinde sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölgenin batısının karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta Ve Doğu Karadeniz

Çok bulutlu, sabah saatlerinde Artvin çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor..

Doğu Anadolu

Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, zamanla yağmurlu: 3°C

Bursa:  Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı:3°C,

İzmir:  Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zamanla öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yağmura döneceği tahmin ediliyor: 5°C

Adana:  Çok bulutlu , öğle saatlerinden sonra il geneli sağanak yağışlı: 12°C

Ankara:  Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı: -1°C, 

Konya:   Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güneybatı ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.: -2°C

Bolu: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı: -2°C

Trabzon:   Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu:8°C

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu: 6°C

Elazığ:  Parçalı ve çok bulutlu: 3°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu: 9°C

Gaziantep:  Parçalı ve çok bulutlu: 5°C  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir