• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
Koordinatlar Amerika`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

ABD güdümlü FETÖ yapılanmasının 15 Temmuz`da giriştiği darbe ile ilgili yeni bilgiler paylaşılmaya devam ediyor. Antakya Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın uçağının koordinatlarının ABD`de kimler tarafından FETÖ`cü pilotlara verildiğini bildiklerini söyleyen Soylu, isim vermeden küresel emperyalist ABD`nin onlarca yıldır Türkiye`yi sömürdüğünü ifade etti.

EMPERYALİZM BU ÜLKENİN İLİĞİNİ KURUTTU

Ülkenin önemli bir zaman diliminden geçtiğini, bir sınava tabi olunduğunu ifade eden Soylu, sabırla, dayanışmayla, bu topraklara olan bağlılıkla imtihandan geçileceğini söyledi. Türkiye`nin çeşitli yöntemler denenerek terbiye edilmek istendiğini dile getiren Soylu, “Milleti kendi değerlerinden uzaklaştırdılar, 'Biz istediğimiz kadar size kendi değerlerimizi yaşatırız' dediler; yetmedi, bazen enflasyonla, bazen hayat pahalılığıyla terbiye ettiler, bazen kazandıklarımızı ve alın terimizi faizlere verdiler, bütün bunlar yetmedi, bir yandan akaryakıt kuyruklarından bir taraftan ekmek kuyruklarına kadar bu milleti renkten renge, yoksulluktan yoksulluğa, endişeden endişeye sevk etmeye başladılar.” dedi.

KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRTTILAR

İsim vermeden uluslararası emperyalizme çatan Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “Gün geldi silahla terbiye etmeye çalıştılar, evlatlarımızı karşımıza çıkarttılar, darbeler, ihtilaller yaptılar. Mehmetçiği, milletin karşısına, milleti sevenlerin karşısına diktiler, yetmedi. Bir annenin iki oğlundan birini sağcı, diğerini solcu yaptılar ve pusu kurdurttular, yetmedi. Başörtüsüyle okula gitmek isteyenlere, 'Gidemezsin', dediler. Sabah akşam bu aziz milleti kendi topraklarından, değerlerinden, inançlarından, felsefesinden ayırmaya çalıştılar. Ama bu millet hiç ayrılmadı” diye konuştu.

KOORDİNATLAR AMERİKA`DAN

6-8 Ekim olaylarına da değinen ve bir Türk- Kürt kavgası çıkarılmaya çalışıldığını ifade eden Soylu, uluslararası emperyalizmin son hamle olarak darbe girişimine başvurduğunu söyledi. Soylu, “Biz neyin ne olduğunu biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın uçağı kalktığı an, oradan havadan onun koordinatlarının ABD'den nereden verildiğini, yani bir talimatla beraber 'Siz Cumhurbaşkanı'nın uçağını düşürün, gereğini yerine getirin' diye onun koordinatlarını kimlerin verdiğini, nasıl ve ne şekilde hangi sonucu arzu etmek istediklerini, hepsini biliyoruz” dedi.

STRATFOR O GECE KOORDİNATLARI PAYLAŞMIŞTI

Darbe girişiminin olduğu gece sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın uçuş rotasını yayınlayan STRATFOR`un CIA güdümlü çalıştığı biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın uçağının havadaki rotasını anlık paylaşan sözde düşünce kuruluşu STRATFOR, o gece darbecilere istihbarat sağlamıştı ve uçağın darbeciler tarafından vurulması için tüm çabayı sergilemişti.

STRATFOR aynı zamanda Gülen örgütünün dünyadaki yapılanmasının ideolojik altyapısını tasarlayan kuruluş olarak da biliniyor.

15 TEMMUZ BİR CIA DARBESİDİR

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından olayların perde arkasındaki CIA parmağına yönelik araştırmalarda, CIA'nın Türkiye uzmanı Henry Barkey`in, bir grupla birlikte Büyükada`da bir otelde olduğu basına yansımıştı. İddialara göre Barkey ve yanındakiler o gece darbeyi yönetmiş, darbe başarısızlıkla sonuçlanınca darbeci askerlerin kullandığı helikopter ile Yunanistan`a kaçmıştı. Nitekim Yunanistan`a kaçan 8 darbeci askerin henüz Türkiye`ye iade edilmemiş olması bu iddiayı güçlendiriyor.

Barkey daha sonra yaptığı açıklamada darbenin kesinlikle Gülen yapılanması ile bir alakasının olmadığını ileri sürmüştü.

DARBECİLER İNCİRLİKTE

ABD`nin darbe ile bağlantısı noktasındaki delillerden biri de darbe öncesi İncirlik Üssü`nde yapılan toplantı olarak gösteriliyor. ABD basınının etkili isimlerinden Washington Post yazarı David Ignatius, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi FETÖ'cü generallerin İncirlik Üssü'nde buluştuğunu yazdı. Basına yansıyan bilgilere göre o toplantılara FETÖ`nün darbe imamı Adil Öksüz`de katılmıştı.

DARBEDE İNCİRLİK`İN ROLÜ

Darbe gecesi İncirlik Üssü de kullanılmak istenmişti. Ancak halkın seri bir şekilde hareket etmesi, darbe karşıtı komutanların İncirlik Üssü`nü kuşatması ve elektriklerin kesilmesi ile bu girişim akamete uğratıldı. Darbeciler arasında bulunan İncirlik Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, ABD makamlarına başvurarak iltica isteğinde bulunduysa da, talebin iletildiği ABD'nin Avrupa Komutanlığı'ndan olumsuz cevap geldi. Tuğgeneral Bekir Ercan Van, ikna edilip teslim alındıktan sonra İncirlik Üssü ile ilgili olarak Genelkurmay'ın idari soruşturmasının yanı sıra 2 aşamalı adli soruşturma yapıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir