• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Mersin, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın doğu, Ağrı'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz ve Trabzon çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Osmaniye, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Tokat ve Adıyaman çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının; İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara

Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli ile öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın güney kıyıları, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney ve batısında buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege:

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde gün boyu, diğer kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Mersin çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; sabah saatlerinde Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur, öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevreleri ile Osmaniye'nin iç kesimlerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu

Çok bulutlu, Eskişehir ve Konya'nın batısı dışında bölge genelinin genellikle hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz

Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğle saatlerinde bölgenin doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta Ve Doğu Karadeniz

Çok bulutlu, Artvin'in iç kesimleri dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Trabzon ve Artvin kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Ordu ve Tokat çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu

Çok bulutlu, bölgenin batısı ile Erzurum, Muş, Bingöl, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerine kadar bölgenin batısında yer yer yoğun kar yağışı olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, güney ve batısında gündüz saatlerinde yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların Adıyaman çevrelerinde yoğun olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı:-1°C

Bursa:  Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı:1°C,

İzmir:  Parçalı ve çok bulutlu: 5°C

Adana:  Çok bulutlu , sabah saatlerinde doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu: 12°C

Ankara:  Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı: -2°C, 

Konya:   Çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu hafif kar yağışlı: -4°C

Bolu: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif olmak üzere kar yağışlı: -5°C

Trabzon:   Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu:8°C

Samsun: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı: 3°C

Elazığ:  Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı: 7°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı: 7°C

Gaziantep:  Çok bulutlu, sabah ve akşam kar, öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu: 4°C  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir