• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Evlilik okulundan mezun oldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN),  Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Şahinbey Belediyesi ile bilirlikte yürütülen "Evlilik Okulu"ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 80 çifte, düzenlenen törenle sertifikaları verilerek çamaşır makinesi hediye edildi.

Şahinbey Belediyesi nikah salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, İslam'ın aileye ve evliliğe çok büyük bir önem verdiğini söyledi.

Evliliğin önemini anlatan bir konuşma yapan İmamoğlu, "Peygamber Efendimiz, 'Sizin en hayırlınız ailenize karşı hayırlı olanınızdır.' diyor. İster kadın, ister erkek olsun ailesine hayırsız olan bir kişide hayır yoktur. Kadın olsun erkek olsun eşinize ve çocuklarınıza mutlaka zaman ayırmalısınız. Evinize, eşinize çocuklarınıza zaman ayıramıyorsanız, dışarıda başkalarına hangi hayrınız dokunacak." dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, Evlilik Okulu'nu önemsediğini ve 2009 yılında başlatılan projenin patentinin Şahinbey Belediyesi'nde olduğunu, 7,5 yılı aşkındır projeyi sürdürmeye devam ettiklerini kaydetti.

Evliliğin insan hayatında çok önemli bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Tahmazoğlu, "Evlilikte anne-baba ve eşler arasındaki ilişkilerin nasıl olması gerektiğini bizler göstermeliyiz. İnsanlar kendi yanlışlarını kendiler bulsun. İnsan hayatı çok kısa. Ömrün nasıl geçtiğini şöyle bir düşündüğümüzde sanki bir dakika gibi. Bu nedenle de kimsenin kimseyi üzdüğüne kırdığına değmiyor. Hâlbuki herkes kendi işini yapsa hiçbir sorun ve sıkıntı yok. Ama nefis var. Şeytan var. Bizde bu projemizle işin doğru tarafını öğreteceğiz. İnsanların evlilik hayatında mutlu olmalarını sağlayabilirsek bu bizim için bir mutluluk olur." ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar 8 bin 290 çifte eğitim verildiğini belirten Tahmazoğlu, "Evlilik okulu eğitimlerinde aileye bağlı iletişim problemlerinin azaltılması, nitelikli evliliklerin kurulması, faydalı ve sağlıklı bireylerin yetişebilmesi, eşler arasındaki iletişim gücünü sağlamak ve iletişimde empatinin önemini anlamak gibi son derece önemli birçok konu anlatılıyor. Böylelikle birçok evliliğin temeli sağlam atılıyor. Evlilikteki ikili ilişkilerin önemi daha çok anlaşılıyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından evli ve yeni evlenen 80 çifte sertifikaları verildi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir